چای سبز ازجمله نوشیدنی‌هایی است که جای خود را در رژیم غذایی افراد پیداکرده است و به یکی از نوشیدنی‌های محبوب تبدیل شده است.

در این مقاله از سلامت‌زیستی با ما باشید تا مزایای چای سبز را باهم بررسی کنیم.

مزایای چای سبز برای کاهش فشارخون

تحقیقات اخیر نشان می‌دهند که نوشیدن چای سبز در دراز مدت تاثیرات زیادی بر کاهش فشارخون دارد. دروااقع نوشیدن ۳ تا ۴فنجان چای سبز در روز می‌تواند برای سلامتی مفید باشد و مزایای زیادی هم در پی داشته باشد. چای سبز باعث کاهش جیوه سیستولیک و جیوه دیاستولیک شده و فشارخون را تا حد زیاید پایین می‌آورد.

چای سبز یک داروی ضدپیری

چای سبز را به عنوان یک داروی ضدپیری می‌شناسند. دلیل اصلی این ادعا هم این است که چای سبز مقادیر خوبی آنتی‌اکسیدان به‌ویژه آنتی‌اکسیدان‌های موثر بر شادابی و جوانی در خود دارد. آنتی‌اکسیدان‌ها یکی از مهم‌ترین عوامل برای حفظ سلامتی و شادابی سلول‌های بدن هستند و روند پیری را به تعویق می‌اندازند.

مزایای چای سبز برای لاغری و کاهش وزن

پلی‌فنول‌های چای سبز فعالیت‌های آمیلاز را مهار کرده و باعث می‌شوند قندها با جذب کمتر از بدن دفع شوند. درنتیجه به‌راحتی باعث کاهش اندازه قند خون و حتی سایر دور شکم فرد می‌شود. همچنین مقادیر تری‌گلیسرید خون مبتلایان به چای را هم کاهش می‌دهد. درصورتی‌که قصد داریم وزن کم کنید، می‌توانید در کنار رژیم غذایی اصولی و ورزش، در طول روز از دم‌نوش‌های چای سبز هم استفاده کنید.

مزایای چای سبز برای پوست

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چای سبز قادرند سلول‌های پوست را در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد که یکی از اصلی تریندلایل سرطان پوست و افتادگی و پیری پوست هستند، مقاوم کنند. درواقع چای سبز می‌تواند خطرات ابتلا به سرطان، افتادگی و چین‌وچروک پوست را کاهش دهد.

تاثیرات چای سبز برای کاهش کلسترول

از دیگر مزایای چای سبز کاهش کلسترول خون است. چای سبز قادر است کلسترول بد را کاهش و کلسترول خوب را افزایش دهد. این تاثیرات تا حد زیادی از بروز بیماری‌های قلبی، عروقی جلوگیری می‌کند.

چای سبز، مکمل سلامت دهان و دندان

چای سبز را باید یک نوشیدنی موثر بر سلامت دهان و دندان هم دانست. عصاره برگ چای سبز اثرات ضد میکربی داشته و از ایجاد پلاک و پوسیدگی دندان‌ها پیشگیری می‌کند. به‌علاوه چای سبز باکتری‌های موجود در دهان را از بین می‌برد و بوی بد دهان و تنفس بدبو را هم درمان می‌کند. در چین باستان از چای سبز به عنوان یک داروی خوشبوکننده دهان استفاده می‌شده است. آن‌ها قبل از مراسم و جشن‌هایشان چای سبز می‌نوشیدند تا دهانشان بوی بد ندهد.

تقویت استخوان‌ها و مفاصل با چای سبز

چای سبز فلوراید زیادی دارد. به همین علت است که می‌تواند تاثیرات زیادی بر استخوان‌ها بگذارد. به همین دلیل است که می‌توان با نوشیدن چای سبز تا حد زیادی استخوان‌ها و دندان‌ها را در برابر پوسیدگی محافظت کرد. محققان معتقدند که چای سبز قادر است ورم مفاصل ناشی از رماتیسم را هم کاهش دهد. این تاثیر به خاطر مزایای چای سبز برای متوقف کردن آنزیمی است که غضروف مفاصل را تخریب و تحلیل می‌کند.

مزایای چای سبز برای پیشگیری از آلزایمر

چای سبز قادر است فعالیت‌های سلول‌های مغز به‌ویژه بخش حافظه را بهبود دهد. از طرفی باعث کاهش استیل‌کولین در سلول‌های مغز شده و مانع از تخریب سلول‌ها و بیماری آلزایمر می‌شود. چای سبز قادر است فعالیت سلول‌های مغز به‌ویژه بخش حافظه را تقویت کند. همچنین چای سبز با کاهش میزان استیل‌کولین در سلول‌های مغز از تخریب سلول ها و بروز بیماری آلزایمر جلوگیری می‌کند.

مزایا و خواص چای سبز برای سلامتی

خواص چای سبز برای کبد

مزایای چای سبز شامل از بین بردن رادیکال‌های ایجاد شده توسط چربی‌های کبد هم می‌شود. این روند از انواع بیماری‌های کبد به‌ویژه سرطان کبد جلوگیری می‌کند.

حفاظت از قلب با چای سبز

دانشمندان و محققان توانسته‌اند به وجود یک ماده در چای سبز پی ببرند که قادر است از قلب در مقابل آسیب‌های متعدد محافظ کند. کارشناسان نوعی ماده شیمیایی به نام "اپیگالوکاتچین سه گالیت" را در چای سبز کشف کردند که قادر است از مرگ سلول‌ها بعد از حمله قلبی با سکته قلبی جلوگیری کند. این دانشمندان همچنین مدعی شدند که این ماده شیمیایی می‌تواند فعالیت‌های پروتئینی به نام "استات یک" را هم متوقف کندو این ماده بعد از اتفاقات استرس‌آمیز سبب حمله‌قلبی یا سکته‌قلبی می‌شود.

ماده شیمیایی "اپیگالوکاتچین سه گالیت" همچنین باعث می‌شود که روند و مسیر بهبودی سلول‌های قلبی سرعت بیشتری پیدا کند. و صدمه کمتری هم به آن‌ها وارد شود. از طرفی یکی از اصلی ترین دلایل امراض و حملات قلبی، وجود مقادیر کلسترول بالا در خون انسان است. چای سبز همچنین مقادیر خوبی از ویتامین‌های A و C در خود دارد که ازجمله قوی‌ترین آنتی‌اکسیدان‌ها هستند و می‌توانند باعث کاهش کلسترول در خون شوند. این موضوع احتمال حمله قلبی و امراض دیگر را هم کاهش می‌دهد.

کاهش تری ‌گلیسرید با چای سبز

کاتچینی که در چای سبز وجود دارد می‌تواند فعالیت آنزیم لیپاز که مسئول هضم انواع چربی در لوزالمعده است را مهار کند. درنتیجه شکستن چربی با سرعت بسیار کمی صورت گرفته و چربی خون هم با سرعت کمی بالا می‌رود. با توجه به اینکه افزایش تری‌ گلیسرید در خون بعد از هر وعده غذایی، یک عامل محرک برای بروز بیماری‌های قلبی است، با نوشیدن چای سبز بین وعده‌های غذایی می‌توان تا حد زیادی از بیماری‌های قلبی جلوگیری کرد.