آب برنج درواقع همان آب نشاستهداری است که بعد از خیساندن یا جوشاندن برنج باقی میماند. آب برنج خواص زیادی برای پوست و مو دارد.
در این مقاله از سلامتزیستی با ما باشید تا خواص آب برنج برای مو را باهم بررسی کنیم.
حدودا ۷۵ تا ۸۰ درصد از دانههای برنج از نشاسته تشکیل شده است. آب برنج مقادیر زیادی از این نشاسته را در خود دارد. آب برنج حاوی انواع ویتامینها و مواد معدنی شامل موارد زیر دانست:
- آمینواسیدها
- ویتامینهای گروه بی
- ویتامین ای
- مواد معدنی
- آنتیاکسیدانها
محققان ادعا میکنند که زنان ژاپنی در دورهای زمانی هیآن موهای خود را با آب برنج میشستند. موهای این زنان تا زمین میرسیده است.
مشابه امروزی همین داستان را در زنان قوم یائو در چین میتوانید ببینید. این زنان هم به خاطر موهایشان که بیشتر از ۲ متر طول دارد، معروف شدهاند. زنان قوم یائو که در روستایی به نام هوانگ لو در چین زندگی میکنند، موهای بلند و پرپشتی دارند که به خاطر کیفیت خوب موها، مدت بیشتری رنگ را روی خود نگه میدارد. همچنین رنگ انها کم کم از هشتادسالگی به بعد سفید میشود. زنان یائو معتقدند که کیفیت موهایشان را مدیون شستن آنها با آب برنج هستند.
مزایا و خواص آب برنج برای مو
- آب برنج موها را صاف میکند
- موها را نرم و لطیف میکند
- درخشنگی موها چندبرابر میشود.
- ریشه موها تقویت میشود.
- رشد موها هم بیشتر میشود.
نظر محققان در خصوص آب برنج برای مو
افراد زیادی هستند که به خواص آب برنج برای مو اعتقاد دارند و حتی از آن استفاده میکنند. اما آیا محققان هم همین نظریه را در خصوص آب برنج دارند؟
در همین خصوص مقالهای در سال ۲۰۱۰ منتشر شد. محققان در این مقاله اظهار کردند که آب برنج میتواند اصطکاک سطحی مو را کاهش داده و انعطاف بیشتری به مو بدهد.
همچنین یک موسسه در ژاپن یک روش تصویربرداری ابداع کرده است که به کمک آن تاثیر تقویتی اینوزیتول را بر مو بررسی میکند. اینوزیتول یک نوع ماده است که در برنج هم وجود دارد. البته لازم به ذکر است که این موسسه تمام تصاویر را مستقیماً خودش منتشر کرده است. و هیچ موسسه تحقیقاتی دیگری در این ادعا شریک نبوده است. درنتیجه ممکن است این ادعا بهنوعی یک حرکت تبلیغاتی بوده باشد.
در کل خواص آب برنج برای مو تا به امروز از نظر علمی اثبات نشده است. هر چه هست نظریههای تجربی و ادعاهای خود مردم و البته اطبا طب سنتی است.
روشهای درست کردن آب برنج برای مو
چندین راه برای درست کردن آب برنج وجود دارد.
خیساندن
خیساندن سریعترین روش برای به دست آوردن آب برنج است. برای این هدف، مراحل زیر باید طی شوند:
ابتدا نصف پیمانه برنج را خوب شسته و در ظرفی بریزید.
سپس دو سوم پیمانه آب به آن اضافه کرده و کنار بگذارید
۳۰ دقیقه به آن وقت بدهید.
سپس آب را داخل یککاسه تمیز بریزید.
تخمیر
بعضی از کسانی که از آب برنج استفاده میکنند، معتقدند که خواص آب برنج تخمیر شده بیشتر از خواص آب برنج معمولی است.
مطالعهای که در سال ۲۰۱۲ انجام شد نشان داد که مخمرها آنتیاکسیدان بیشتری دارند. آنتی اکسیدانها هم از آسیبهایی که در کمین پوست و مو قرار دارند، جلوگیری میکنند. به همین خاطر است که از این مواد معمولا در محصولات زیبایی استفاده میشود.
برای به دست آوردن آب برنج تخمیری مانند بالا عمل کنید. اما قبل از برداشتن آب برنج، ۲ روز آن را در دمای معمولی اتاق بگذارید تا تخمیر شود.
جوشاندن
روش دیگری که با آن میتوانید آب برنج به دست بیاورید، جوشاندن است. برای این کار کافی است نصف پیمانه برنج را با ۱ پیمانه آب در یک ظرف ریخته و روی حرارت بگذارید. اجازه دهید برنج در آن آب بپزد. و بعد آن را آبکش کنید. و آب برنج را در یک ظرف تمیز نگهدارید.
نحوه استفاده از آب برنج برای مو
ابتدا موهای تان را با شامپو بشویید.
بعد از آبکشی آب برنج را روی موهایتان بریزید.
موها و کف سر را به خوبی با آب برنج ماساژ دهید.
اجازه دهید ۲۰ دقیقه بگذرد.
درنهایت موها را با آب گرم بشویید. و آبکشی کنید.
اضافه آب برنج را ۳ تا ۴ روز میتوانید در یخچال نگهدارید.
سلامت زیستی