ترش کردن معده اصطلاحا به رفلاکس اسید معده و بالا آمدن اسید از مری به دهان گفته میشود. ترش کردن معده مشکلات متعدد دیگری مانند بوی بد دهان، بی اشتهایی، نفخ، خراب شد دندانها و غیره را به همراه دارد.
در این مقاله از سلامت زیستی با ما باشید تا موثرترین راهکارهای طبیعی درمان ترش کردن معده را به شما یاد بدهیم.
آب را فراوش نکنید
آب بهترین درمان برای بسیاری از بیماریهاست. آب به دفع سموم از بدن کمک کرده و از دهیتراته شد بدن و کم آبی جلوگیری میکند. سعی کنید روزانه ۸ تا ۱۰ لیوان آب بنوشید. البته اگر در شهرتان آب لولهکشی کیفیت خوبی ندارد، بهتر است از آب معدنی استفاده کنید تا به مرور زمان درگیر بیماریهای ناشی از عدم بهداشت آب نشوید.
آب برنج
آب برنج به ترمیم لایه مخاطی داخلی معده کمک میکند. همچنین برای کاهش دردهای شکمی مفید است. آب برنج با بهبود فضای داخل معده از رفلاکس اسید معده تا حد زیادی جلوگیری میکند. برای استفاده از آب برنج، قبل از آبکشی برنج، آب آن را جدا کرده و با عسل میل کنید.
آب سیبزمینی
سیبزمینی هم برای درمان زخم معده موثر است. برای استفاده از آن کافی است سیبزمینی را له کرده و آب آن را بگیرید. با یک فنجان آب، آن را رقیق کرده و نصف قاشق آبلیمو به آن اضافه کنید و به همراه ۲ قاشق عسل میل کنید.
سیب
به قول معروف با خوردن یک سیب در روز خودتان را از پزشک بینیاز کنید. سیب سرشار از فیبر است و به فرایند گوارش کمک میکند. سعی کنید روزانه سیب را در میان وعدههایتان بگنجانید. بهتر است سیب را با پوست میل کنید چرا که بخش زیادی از فیبر سیب در پوست آن است.
هویج
هویج یک ابرغذاست که در کل به عملکرد بهتر معده کمک میکند. برای استفاده از هویج، کمی آب را با چند عدد هویج در مخلوط کن بریزید و ترکیب به دست آمده را میل کنید.
لیمو
لیمو برای درمان سوهاضمه، درد معده، سرفه و بسیاری از مشکلات دیگر کاربرد دارد. برای استفاده از لیمو، آب یک لیمو تازه را با کمی عسل ترکیب کرده و میل کنید.
ماست
ماست از بهترین درمانها برای سوهاضمه و اسهال است. کافی است کمی زیره سبز خرد شده و نمک به آن اضافه کنید و روزی دوبار این ترکیب را میل کنید.
چای سبز
چای سبز اسیدیته معده را کاهش میدهد و به عملکرد بهتر آن کمک میکند.
نعنا
برگهای خام نعنا برای درمان درد معده موثر است. همچنین بوی بد دهان را برطرف میکند. برای بهرهمند شدن از خواص نعنا دمنوش نعنا را به همراه لیمو و زنجبیل میل کنید.
چای بابونه
بابونه اثر تسکین دهنده دارد و به ریلکس شدن عضلات دستگاه گوارش فوقانی کمک میکند. کافی است یک تا دو قاشق بابونه را در یک فنجان چای بریزید و مقداری اب به آن اضافه کنید. روی فنجان را بپوشانید و ۲۰ دقیقه به آن زمان بدهید تا دم بکشد. همچنین میتوانید از تی بگ های آماده چای بابونه استفاده کنید.
عادتهای غلط را اصلاح کنید
شیوهی غلط غذا خوردن هم از علتهای اصلی ترش کردن معده است و با کمی تغییر، میتوان از ترش کردن معده جلوگیری کرد!
پرخوری ممنوع
سعی کنید در هر وعده غذایی حجم کمتری غذا مصرف کنید. این کار باعث میشود اسفنکتر فشار کمتری تحمل کند و احتمال ترش کردن معده کاهش پیدا کند.
میتوانید به جای سه وعده، شش وعده غذا مصرف کنید و در هر وعده غذای کمتری بخورید.
سریع غذا نخورید
سریع غذا خوردن دستگاه گوارش را با مشکل روبه رو میکند. سعی کنید روی جویدن تمرکز کنید و هر لقمه را به اندازه کافی بجوید. بین هر لقمه قاشق یا چنگالتان را زمین بگذارید. همچنین موقع غذا خوردن کار دیگری انجام ندهید تا دچار حواس پرتی نشوید.
سعی کنید برخی از غذاها مانند غذاهای سرخ کردنی، غذاهای چرب، سس، شکلات، فراوردههای لبنی چرب، غذاهای پرادویه، نوشیدنیهایی مانند چای و قهوه شیر شکلات را کمتر بخورید. این غذاها محیط معده را اسیدی کرده و باعث رفلاکس و ترش کردن میشوند.
سلامت زیستی