روغن جوجوبا در شوینده‌ها و مواد پاک کننده و کرم‌ها و محصولات مراقبت از پوست استفاده می‌شود. این روغن حاوی انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی است که به روشن شدن پوست و جوانی و شادابی آن کمک می‌کند.

در این مقاله از سلامت زیستی با ما باشید تا روش‌های درمان جوش با روغن جوجوبا را با هم مرور کنیم.

مطالعات و تحقیقات نشان داده‌اند که این روغن به تنهایی برای درمان جوش موثر است. مطالعه‌ای که در آلمان انجام شد نشان داد که استفاده از ماسک خاک رس و همراه روغن جوجوبا به درمان مشکلات پوستی و آکنه‌های ملایم کمک می‌کند. شرکت‌کنند‌ه ها در این تحقیقات ۲ تا ۳ بار در هفته از این ماسک استفاده می‌کردند. و شاهد کاهش زیادی در میزان التهابات پوستی و ضایعات پوستی و آکنه بودند. این روغن در درمان آکنه مانند انواع داروها و ترکیبات گیاهی عمل می‌کند.

براساس یکی از نظریه‌هایی که در خصوص استفاده از روغن جوجوبا وجود دارد، این روغن درواقع به پوست سیگنال می‌دهد که خودش را درمان کند. از نظر فنی روغن جوجوبا که درواقع غلظت زیادی داشته و بیشتر شبیه موم است تا روغن، شباهت زیادی هم به سبوم پوست دارد. سبوم ماده‌ای چرب روی پوست است که به تازگی و مرطوب ماندن پوست کمک می‌کند. وقتی از این روغن استفاده می‌کنید، پوست چربی مشابه سبوم را روی پوست می‌بیند و به این نتیجه می‌رسد که دیگر نیازی به تولید سبوم ندارد. درنتیجه چربی پوست تنظیم می‌شود.

نحوه استفاده از روغن جوجوبا برای درمان جوش

برای بهره بردن از این روغن می‌توانید از روغن‌های طبیعی موجود در روغن‌گیری‌ها استفاده کنید و یا اینکه از محصولاتی که روغن جوجوبا دارند، استفاده کنید.

استفاده از روغن جوجوبا برای پاک کردن آرایش

روغن‌ها در پاک کردن آرایش کاربرد دارند. چرا که می‌توانند ترکیبات لوازم آرایشی را در خود حل کرده و آن‌ها را راحت‌تر تمیز کنند. برای این کار کافی است کمی از روغن جوجوبا را روی دستمال ریخته و آرایش‌تان را به کمک آن پاک کنید. سپس صورت‌تان را به کمک یک شوینده مناسب بشویید.

درمان جوش صورت با روغن جوجوبا

روغن جوجوبا به عنوان پاک کننده

کمی از این روغن را کف دست‌تان ریخته و به صورت دورانی ۱ تا ۲ دقیقه روی پوست ماساژ دهید. سپس آن را به کمک یک لیف حمام پاک کنید. بعد از این مرحله می‌توانید از یک مرطوب‌کننده مناسب پوست هم استفاده کنید. تا پوست خشک نشود.

روغن جوجوبا در ماسک خاک رس

کمی روغن جوجوبا و خاک رس را با هم ترکیب کرده و آن را روی پوست بمالید. بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه هم صورت‌تان را بشویید. این کار را ۲ تا ۳ بار در هفته انجام دهید. شاید بعد از شستن صورت، پوست‌تان قرمز شود. پس بهتر است در طول روز از آن استفاده نکنید.

روغن جوجوبا به عنوان مرطوب کننده

این روغن همان‌طور که گفتیم ساختاری مشابه سبوم پوست دارد. در نتیجه می‌توانید از آن به عنوان مرطوب‌کننده هم استفاده کنید. برای این کار روغن جوجوبا و ژل آلوئه ورا را به نسبت مساوی با هم ترکیب کرده و در یک بطری پمپ‌دار بریزید. این ترکیب را روزی ۲ تا ۳ بار کف دست ریخته و به آرامی روی پوست‌تان ماساژ دهید. ۱۵ ثانیه به آن زمان بدهید تا جذب شود. سپس مقدار اضافه آن را پاک کنید. روغن جوجوبا می‌تواند تا ۲۴ ساعت پوست را مرطوب نگه دارد.

استفاده از روغن جوجوبا برای درمان زیر دوش

شما می‌توانید از ترکیبی که در بالا عنوان شد به عنوان یک درمان برای آکنه بدن هم استفاده کنید. در این روش تاثیرگذاری روغن بیشتر است. برای این کار ترکیب بالا را با خود به حمام ببرید. و آن را روی تمام قسمت‌های پوست که آکنه دارند، مالیده کمی دست‌تان را روی آن قسمت فشار دهید. سپس چند ثانیه صبر کرده و پوست را بشویید. این کار به درمان آکنه کمک می‌کند.

سایر خواص روغن جوجوبا و خطرهای استفاده از این روغن

روغن جوجوبا به غیر از درمان جوش مزایا و فواید دیگری هم برای شما دارد. این روغن سرشار از ویتامین ای، سلینیوم، مس، روی و مواد دیگر است. حتی می‌توانید از این روغن به عنوان روغن ماساژ هم استفاده کنید. روغن جوجوبا ماندگاری زیادی دارد. و شما می‌توانید تا مدت‌ها آن‌ را در خانه نگه دارید.

مزایای روغن جوجوبا:

  • کمک به درمان زخم‌ها
  • درمان و کاهش چین و چروک‌ها و خطوط ریز روی پوست
  • کاهش علائم پسوریازیس
  • کاهش التهاب
  • درمان و دفع عفونت
  • درمان سوزش ناشی از اصلاح با تیغ
  • مرطوب کردن پوست و مو
  • خطرات احتمالی مصرف این روغن

برخی از پژوهش‌ها نشان داده‌اند که استفاده موضعی از این روغن خطری در پی ندارد. البته قبل از استفاده از تمام روغن‌ها بهتر است کمی از آن را روی قسمتی از پوست تست کنید. تا مطمئن شوید که به آن آلرژی ندارید. همچنین در دوره‌های مصرف روغن کمی فاصله ایجاد کنید. چرا که مصرف مداوم روغن باعث سوزش و تحریک پوست می‌شود.

بهتر است این روغن را با یک روغن حامل یا کمی ژل آلوئه‌ورا رقیق کنید. همچنین هرگز این روغن را به صورت خوراکی مصرف نکنید.