ورم صورت به دلایل زیادی ایجاد می‌شود. این عارضه گاهی با درمان‌های خانگی قابل درمان است و گاهی هم نیاز به معاینات پزشکی و درمان دارویی دارد. درصورتی که ورم صورت باعث بروز مشکلات دیگری مانند تنفس سخت شود، باید خیلی سریع با پزشک مشورت کرد و درمان را شروع نمود. اما گاهی هم ورم صورت خفیف است و مشکل خاصی هم ایجاد نمی‌کند.

در این مقاله از سلامت زیستی در خصوص انواع ورم صورت و نحوه درمان آن با هم صحبت می‌کنیم.

علائم ورم صورت و دلایل ورم

بعضی از علائم ورم صورت عبارتند از:

  • درد صورت
  • قرمزی صورت
  • تب
  • کهیر
  • خس‌خس سینه
  • سختی تنفس
  • استفراغ
  • علل ورم صورت

بیشترین و شایع‌ترین دلایل ایجاد ورم صورت، واکنش‌های آلرژیک هستند. معمولا عفونت باعث ایجاد ورم صورت نامتقارن می‌شود. واکنش‌های آلرژیک هم می‌توانند با ورم صورت همراه باشند. و علائم دیگری مانند کهیر، خس خس سینه، سختی تنفس یا استفراغ هم ایجاد کنند.

عفونت

عفونت دندان یا دهان: بروز عفونت در دندان یا لثه، لثه یا پشت لوزه‌ها می‌تواند باعث ورم صورت شود. عموما ورم صورت اگر به خاطر عفونت در یکی از این نواحی ایجاد شود، یک طرفه و نامتقارن است.

عفونت غدد بزاقی: بروز عفونت در غدد بزاقی هم ممکن است باعث ورم صورت شود. که معمولا در بخش پایین‌تر صورت رخ می‌دهد. این نوع ورم صورت بیشتر یک طرفه و نامتقارن است.

عفونت پوست: عفونت پوست علائمی مانند قرمزی و ورم پوست را به همراه دارد. این نوع عفونت ممکن است فقط یکی بخش یا تمام صورت را در بربگیرد.

عفونت چشم: بروز عفونت‌های باکتریایی یا ویروسی در  چشم می‌تواند باعث ورم یک یا هر دو پلک یا اطراف آن بشود.

واکنش‌های آلرژیک

آلرژی غذایی: واکنش‌های آلرژیک غذایی هم در  بعضی موارد باعث تورم صورت، لب‌ها یا زبان شود. این نوع تورم با علائم دیگری مانند کهیر، خس خس سینه، مشکلات تنفسی، استفراغ یا اسهال هم همراه است. در صورتی که اگر حس می‌کنید ورم صورت به خاطر واکنش‌های آلرژیک ایجاد شده است، باید فورا به نزدیک‌ترین مرکز درمانی بروید.

آلرژی دارویی: نشانه‌های آلرژی دارویی نسبت به بعضی از داروها نیز ممکن است به شکل ورم زبان یا لب‌ها خودش را نشان دهد. این نوع ورم همچنین با برخی علائم مانند کهیر، خس خس سینه و اختلالات تنفسی، استفراغ یا اسهال ممکن است همراه باشد. گاهی هم ممکن است که افراد بعد از مدتی به داروهایی که برای مدت‌های طولانی مصرف می‌کردند، آلرژی نشان دهند. در این مواقع بهتر است خیلی سریع به پزشک مراجعه کنید و مطمئن شوید که عامل خطرناکی رخ نداده است.

آلرژی‌های محیطی: آلرژی محیطی مانند آلرژی به گرده گل، غبار و غیره هم ممکن است به شکل ورم صورت، آبریزش بینی و عطسه و خارش چشم و آبریزش چشم خودش را نشان دهد. البته پزشک هم باید این موضوع را بررسی کند. به خصوص اگر مشکل تنفسی دارید، باید بعد از بروز ورم صورت خیلی زود توسط یک پزشک معاینه شوید.

سایر عوامل

بارداری: در دوران بارداری هم به کرات پیش می‌آید که دچار ورم صورت شوید. خیلی از زنان در دست‌ها یا پاها به خصوص ساق و مچ پا دچار ورم می‌شوند.

کم‌آبی: وقتی بدن با کم آبی شدید مواجه شود، آب در باقت‌های صورت جمع شده و پف و ورم صورت اتفاق می‌افتد.

برخی از شرایط پزشکی: بعضی از شرایط پزشکی مانند به هم خوردن تعادل هورمون‌های بدن می‌تواند باعث ایجاد ورم صورت شود. سایر علائمی که شاید با ورم صورت ارتباط داشته باشند، عبارتند از خستگی، عدم تحمل گرما، خشکی پوست، بالا رفتن وزن و یبوست.

التهاب: ضربه به سر یا صورت هم می تواند التهاب و ورم را در پی داشته باشد همچنین عواملی مانند بی‌خوابی و مصرف مشروبات الکلی هم ممکن است باعث ایجاد ورم صورت شود.

نحوه درمان ورم صورت

ورم و پف صورت در برخی از ورم‌ها جدی باید توسط پزشک بررسی و درمان شود. اما همه موارد ورم صورت هم جدی و خطرناک نیستند و گاهی به خاطر سبک خاص رندگی یا برخی از مشکلات موقتی پیش می‌آیند. برای درمان ورم صورت خفیف چند درمان وجود دارد. که در ادامه می‌خوانیم.

آب

برای کاهش سریع پف صورت و پف زیر چشم ابتدا سینک ظرف‌شویی یا یک کاسه را از آب سرد پر کرده و چند قطعه کوچک یخ هم به آن اضافه کنید. سپس یک سوم پیمانه نارون کوهی طبیعی در داخل آن بریزید. بهتر است از محلول نارون کوهی بدون الکل استفاده کنید. سپس صورت‌تان را ۱۰ بار در این ظرف غوطه ور کنید. و بیرون بیاورید. دمای پایین و سرد آب باعث می شود که مویرگ‌ها منقبض شده و مایعاتی که داخل بافت‌های صورت جمع شده‌اند، تخلیه شوند. نارون کوهی هم به خاطر داشتن خواص ضدالتهابی به این درمان کمک می‌کند.

کافئین

یکی دیگر از موادی که به درمان پف صورت کمک می‌کند، کافئین است. کاهی است نصف قاشق کافئین را آسیاب کرده و در فیس‌واش‌تان بریزید. کافئین قابلیت پاک‌سازی بالایی داشته و پوست را سم‌زدایی می‌کند. همچنین باعث می‌شود که جریان خون در صورت بیشتر شده و پف صورت کاهش پیدا کند. اگر در خانه قهوه ندارید، می‌توانید از چای سبز هم استفاده کنید. برای این روش هم کافی است چند تی‌بگ چای سبز را در یخچال قرار دهید تا خنک شود. سپس آن را روی چشم‌های‌تان قرار دهید. چای سبز مقدار زیادی کافئین دارد و مانند قهوه عمل می‌کند. البته چای سبز عملکرد ملایم‌تری دارد . می‌توانید آن را مستقیما روی چشم‌هایتان هم قرار دهید.

در نهایت هم صورت را با یک حوله خیس شده با آب سرد تمیز کنید.

قهوه

قهوه برای تمام قسمت‌های بدن مفید است و گردش خون را بهبود داده و به درمان سلولیت هم کمک می‌کند. برای مثال در صورتی که قهوه را در شامپو بدن‌تان بریزید، می توانید تاثیرات آن را روی پوست بدن هم ببینید.

ورم صورت و درمان آن

یخ

سرما هم پف صورت و چشم را کاهش می‌دهد. فقط کافی است که یک بسته سبزیجات یخ زده را از یخچال خارج  کرده و داخل یک کیسه پلاستیک دیگر قرار دهید. و آن را از روی پارچه یا مستقیما روی صورت و چشم‌تان قرار دهید. این روش کمک می‌کند تا ورم صورت و چشم شما درمان شود.

عرق کردن

در صورتی که می‌توانید روی تردمیل یا اریپیتیکال بدوید تا گردش خون در بدن تان بیشتر شده و منافذ پوست‌تان بازتر شوند و تمام مواد سمی و آلوده به وسیله تعریق از بدن‌تان خارج شوند. ورزش کردن همچنین باعث می‌شود که احساس بهتری داشته و روحیه تان بالا برود.

وضعیت خواب

اگر همیشه زیر چشم‌هایتان پف می‌کند این احتمال وجود دارد که وضعیت خواب خوبی ندارید و به عبارتی کیفیت خواب شما خوب نیست. همین عامل باعث می‌‌شود که در طول روز خسته باشید و زیر چشم‌هایتان پف بیفتد. همچنین اگر زیر سرتان کوتاه بود در طول شب مایعات زیر چشم جمع شده و پف چشم ایجاد می‌شود. برای بهبود این وضعیت کافی است کمی زیر سرتان را بلندتر بگیرید.

مواد غذایی پرآب

اگر نوشیدن آب برای‌تان سخت است و بدن‌تان هم با کم‌آبی رو به رو است. این احتمال وجود دارد که پف زیر چشم شما به خاطر کم‌آبی ایجاد شود. برای جبران کم‌آبی بدن‌تان کافی است از مواد غذایی آبدار مانند میوه جان و سبزیجات از جمله هندوانه، خیار، آناناس، و کرفس استفاده کنید. این مواد غذایی آب زیادی داشته و کم‌آبی بدن‌تان را جبران می‌کنند.

ورم صورت و درمان آن