آیا تاکنون نام پنیرک را شنیده‌اید؟ این گیاه خواص زیادی دارد و به طرق مختلف مانند روغن، کرم، ژل و دمنوش می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. پنیرک برای ترمیم سریع‌تر زخم، تقویت سیستم ایمنی، جلوگیری از خارش پوست، جوانی و زیبایی پوست سر، زیبایی پوست و درمان سردرد مفید است.

در این مقاله از سلامت زیستی با ما باشید تا ۷ خواص پنیرک را با هم بخوانیم.

گیاه پنیرک چیست؟

گیاه پنیرک با نام علمی مالوا (Malva) یک گیاه با گل‌های بنفش است که معمولا در دشت‌ها می‌روید. و ارتفاع آن حدود ۶۰ سانتی‌متر است. پنیرک بومی غرب اروپا است اما در بعضی از بخش‌های مدیترانه و شمال آفریقا هم رشد می‌کند.

عجیب‌ترین بخش این گیاه مغز و دانه‌های آن است که به خاطر شکل خاصی که دارند، نام پنیرک را روی گیاه گذاشته‌اند. لعابی که در این گیاه وجود دارد ارزش دارویی داشته و برای تهیه انواع داروها کاربرد دارد. مردم در قدیم از گل پنیرک هم استفاده می‌کردند.

خواص پنیرک را بهتر بشناسید

گل و برگ این گیاه خواص دارویی دارند. روغن پنیرک تاثیر فوق‌العاده‌ای روی بدن دارد. از برگ‌های این گیاه برای تهیه چای استفاده می‌شود. همچنین برگ‌ها برای تهیه پماد زخم هم مفید هستند. این گیاه عناصر فعال زیادی دارد که برای سلامتی انسان مفید هستند.

خواص پنیرک

در ادامه ۷  مورد از خواص پنیرک را با هم بررسی می‌کنیم.

تسکین درد

یکی از کاربردی‌ترین خواص پنیرک کمک به کاهش درد است. این گیاه به خصوص برای درمان دردهای موضعی مفید است. اگر زخم یا جراحت کوچکی در پوست تان دارید، می‌توانید از پماد حاصل از برگ پنیرک استفاده کنید.

برگ پنیرک حاوی بسیاری از ویتامین‌هاست که نه تنها برای بهبودی سریع‌تر زخم مفید هستند، که ضد درد بوده و به کاهش درد و ناراحتی فرد هم کمک می‌کنند.

پنیرک قابلیت ضد درد داشته و برای تسکین دردهای داخلی و خارجی مفید است. به همین خاطر است که پنیرک برای درمان سردرد هم مفید است.

محافظت از سیستم ایمنی

گیاه پنیرک روی زخم از ورود باکتری و میکروب جلوگیری می‌کند. و به این ترتیب به عملکرد سیستم ایمنی کمک می‌کند. تمام بخش‌های پنیرک مانند برگ،دانه، لعاب و سایر بخش‌ها به این هدف کمک می‌کند.

فعالیت ضدالتهابی

برای تسکین جای نیش حشرات، سوختگی‌های بزرگ، آفتاب سوختگی یا خارش پوست می‌توان از ژل یا پماد پنیرک استفاده نمود. این ماده در کاهش التهاب و ورم حاصل از زخم مفید و موثر است. و به ترمیم سریع‌تر زخم هم کمک می‌کند. اگر از روغن پنیرک یا انواع پنیرک خوراکی استفاده کنید، می‌توانید درد مفاصل یا مناطق دردناک را التیام دهید.

بیماری‌های تنفسی

اگر از احتقان سینه یا بیماری‌های تنفسی رنج می‌برید، پنیرک می‌تواند به شما کمک کند. پنیرک قادر است مجاری تنفسی را تمیز کند . سینه را صاف نماید. همچنین خواص پنیرک برای درمان التهاب هم به تسکین سینه و غدد کمک می‌کند.

اثرات ضدپیری

استفاده از پماد پنیرک تاثیرات زیادی روی بدن دارد. درحقیقت اگر نگران بالا رفتن سن‌تان یا چروک شدن پوست‌تان هستید، می‌توانید از کرم‌ها یا ژل‌های حاوی پنیرک استفاده کنید.

خواص پنیرک را بهتر بشناسید

مشکلات هاضمه

در صورتی که درگیر مشکلات تحرک روده یا ناراحتی کمر هستید، مصرف ملین‌های قوی می‌تواند اثرات جانبی دیگری در بدن‌تان داشته باشد. درحالی که انواع درمان‌های گیاهی و طبیعی این عوارض را در پی ندارند. شما می‌توانید دانه پنیرک را در آن بخیسانید یا برگ خشک پنیرک را به دمنوش تبدیل کنید. تا یک ملین طبیعی داشته باشید. و از خواص پنیرک برای سیستم گوارش بهره‌مند شوید. همچنین دردهای سیستم گوارش را هم تسکین دهید.

خواص پنیرک را بهتر بشناسید

مشکلات خواب

خیلی از افراد از مشکلات خواب رنج می‌برند . نمی‌توانند به راحتی بخوابند. روغن پنیرک یا نوشیدن یک فنجان چای پنیرک به بهبود این مشکل کمک می‌کند. و باعث آرامش ذهن و بدن فرد می‌شود و کمک می‌کند تا بتوانید به خواب عمیق و راحتی بروید.

توجه

این احتمال وجود دارد که پنیرک با بعضی از داروهای تنفسی یا مربوط به سیستم گوارشی تداخل داشته باشد. بهتر است قبل از تصمیم‌گیری به مصرف طولانی مدت این ماده با پزشک‌تان مشورت کنید.