پف زیر چشم یا "ورم پری اربیتال" به تورم و پف کردگی اطراف چشم گفته میشود که به دلیل تجمع بیش از حد مایع اطراف چشم ایجاد میشود. این پف ممکن است موقتی و به دلیل خستگی و کمخوابی باشد و یا ژنتیکی و دائمی باشد.
در این مقاله از سلامتزیستی با ما باشید تا بهترین و سریعترین راهکارهای درمان پف زیر چشم را به شما یاد بدهیم.
چای کیسهای سرد
برای این درمان ابتدا دو تیبگ چای که قبلا با آن چای دم کردهاید را در یخچال گذاشته و اجازه دهید کمی سرد شود و آن را روی چشمها قرار دهید. ۱۵ تا ۲۰ دقیقه به آن زمان دهید و بعد صورتتان را بشویید. در صورتی که از انواع چای کافئیندار استفاده کنید، پف چشم سریعتر درمان میشود. هرچند انواع دیگر تیبگها هم در این زمینه موثر هستند.
خیار
استفاده از خیار برای کاهش پف چشم یک درمان شناخته شده است. خیار خنک کننده و تسکیندهنده است. در نتیجه برای درمان پف چشم ایدهآل میباشد. میتوانید خیار را حلقه حلقه کرده و روی چشم بگذارید. همچنین میتوانید آن را داخل مخلوط کن ریخته و اطراف چشم بمالید.
سیبزمینی
شاید به ظاهرش نخورد اما سیبزمینی هم برای چشم فواید زیادی دارد. این ریشه خوشمزه حاوی آنزیمی به نام catecholase است که پوست اطراف چشم را روشن کرده و به درمان تیرگی و پف چشم کمک میکند. میتواند سیبزمینی را ورقه ورقه کرده و روی چشم بگذارید. همچنین میتوانید آن را به شکل پوره دربیاورید و اطراف چشم بمالید.
نعنا
نعنا یک اثر قابض طبیعی دارد که باعث میشود پف چشکم کمتر شود. به علاوه برای درمان حلقههای تیره اطراف چشم هم مفید است. برای استفاده از این درمان کافی است برگهای نعنا را بکوبید و زیر چشم بگذارید. این درمان فقط ۵ دقیقه وقت لازم دارد. اگر صبحها بعد از خواب دچار پف چشم میشوید و زمان زیادی هم برای انواع درمانهای وقتگیر ندارید، نعنا گزینه خوبی برای شماست. میتوانید نعنا را با کمی عسل یا روغن زیتون ترکیب کنید تا یک ماده خمیری شکل به وجود بیاید.
گلاب
گلاب خاصیت ضدالتهابی دارد و حاوی ویتامین A و C است. کافی است یک پد آرایش پاککن را از وسط نصف کرده و داخل گلاب بخیسانید. سپس آن را زیر چشمها بگذارید. ۱۰ دقیقه به آن زمان بدهید و سپس صورتتان را بشویید.
نمک
نمک آب را از زیر پوست تخلیه میکند. تنها کاری که باید بکنید این است که نصف یک قاشق چایخوری را در یک لیتر آب ولرم معادل ۴ لیوان آب حل کرده و یک تکه پنبه را در آن بخیسانید. سپس پنبه را برای ۱۰ دقیقه زیر چشمها قرار دهید و بعد صورتتان را بشویید. در صورت بروز خارش، التهاب یا قرمزی این درمان را قطع کنید.
توتفرنگی و درمان پف زیر چشم
توتفرنگی آلفا هیدروکسیاسید دارد. این ماده اثرات پیری پوست را کاهش داده و برای بهبود پف زیر چشم هم مفید است.
بهتر است توتفرنگی را برای چند ساعت در یخچال بگذارید تا خنک شود. سپس آن را ورقه ورقه کرده و زیر چشم قرار دهید. برشهای توتفرنگی در کوتاهترین زمان پف چشم را برطرف میکنند. در نتیجه این درمان هم برای وقتهایی که عجله دارید مناسب است.
آب پرتغال
این درمان برعکس مورد بالا کمی وقتگیر است. آب پرتغال حاو ویتامین C است و جلو علائم پیری پوست را میگیرد. برای این درمان میتوانید یک پنبه یا یک پد آرایش پاککن را در آب پرتغال بخیسانید و زیر چشم قرار دهید. همچنین میتوانید آن را با کمی گلیسیرین ترکیب کرده و زیر چشم بمالید.
ورزش کنید
شاید انتظار این یک مورد را نداشتید. اما ورزش هم برای بهبود ظاهر پوست و درمان پف زیر چشم مفید است. ورزش باعث میشود گردش خون در بدن بهتر انجام شود و از تجمع مایعات در زیر پوست جلوگیری میکند. به نسبت علاقه یا زمانی که دارید روزانه یا حداقل هفتهای سه بار تنها ۱ تا ۲ ساعت را به انجام ورزش مورد علاقهتان، پیادهروی و یا حتی نرمشهای ساده اختصاص دهید. این کار به بهبود سلامت کلی شما کمک میکند.
آب کافی بنوشید
یکی از علتهای پف زیر چشم کمآبی بدن است. وقتی آب در بدن کم باشد، نمک غلظت بیشتر پیدا میکند. این روند در نهایت عوارضی از جمله پف چشم را در پی دارد. سعی کنید روزانه ۷ تا ۸ بار آب بنوشید.
موقعیت بدنتان در موقع خواب را بازنگری کنید
آیا هنگام خواب بدنتان موقعیت درستی دارد؟ بد خوابیدن باعث بروز پف زیر چشم میشود. سعی کنید از بالش مناسب استفاده کنید. همچنین روی شکم نخوابید و سرتان را در بالش فرو نبرید. این موقعیتها برای چند ساعت متوالی باعث میشوند که آب در اطراف چشمها جمع شده و چشمها پف کنند. بهترین موقعیت خواب، این است که به کمر بخوابید. هچنین در هنگام خواب سرتان باید کمی از بدن بالاتر باشد.
رژیم غذاییتان را اصلاح کنید
یکی از علتهای جمع شدن مایعات در اطراف چشم وجود نمک بیش از حد در بدن است. در حین اینکه با نوشیدن مقدار کافی آب کمآبی بدن را درمان میکنید میتوانید مقدار مصرف نمکتان را بازنگری کنید و اگر بیش از اندازه نمک مصرف میکنید این عادت بد غذایی را اصلاح کنید.
خواب کافی
آیا به اندازه میخوابید؟ آیا خواب شبانهروزی شما کیفیت کافی دارد؟ شما روزانه به ۷ تا ۸ ساعت خواب نیاز دارید. از این زمان بدن شما باید خواب سطحی را پشت سر گذاشته و برای چند ساعت به خواب عمیق فرو بروید. در صورتی که کمتر میخوابید و یا خوابتان کیفیت کافی ندارد، به طوری که بدن به مرحله خواب عمیق نمیرسد، این روند به زودی برایتان مشکلساز میشود.
سلامت زیستی