آبرسان پوست یا همان هیدرومی به معنای مرطوب کردن پوست است. اگر تمایل دارید که پوستتان برای مدت بیشتری شادابی و جوانی خودش را حفظ کند، باید مراقبت بیشتری هم از آن به عمل بیاورید. یکی بهترین کارهایی که برای پوست تان میتوانید انجام دهید، آبرسانی است.
در این مقاله از سلامت زیستی ما را همراهی کنید تا در خصوص آبرسانی پوست، کاربردها و فواید آن برای پوست بیشتر صحبت کنیم.
با بیشتر شدن سن، پوست کم کم کلاژن کمتری میسازد و به این ترتیب شکنندهتر شده و بیشتر در معرض آسیب قرار میگیرد. برای همین لازم است بیشتر به سلامتی و زیبایی پوست تان اهمیت بدهید و از آن مراقبت کنید. آبرسانی پوستب رای هر نوع پوستی مناسب و البته ضروری است. چرا که پوست را در مقابل آسیبهای احتمالی بعدی محافظت میکند. اما بیشترین کسانی که به آبرسانی پوست نیاز دارند، آنهایی هستند که دچار خشکی و دهیتراته شدن پوست می باشند. برای برطرف کردن این مشکلات میتوانید از انواع کرمها و لوسیونها یا حتی ماسکهای آبرسان برای تامین رطوبت مورد نیاز پوست تان استفاده کنید. همچنین بعضی از روشهای پزشکی هستند که میتوانند به آبرسانی پوست و تامین رطوبت مورد نیاز آن کمک کنند.
آبرسانی پوست به چه معناست؟
آبرسان پوست یا هیدرودرمی یعنی رطوبت رساندن به پوست. وقتی پوستتان را آبرسانی میکنید، سلولهای پوستی شاداب و حجیم شده و در نهایت پوستی سرزنده و سرحال خواهید داشت.
از چه سنی باید پوست را آبرسانی کنیم؟
همانطور که گفتیم از ۳۰ سالگی به بعد پوست کم کم استحکام و کشسانی خودش را از دست میدهد و بیشتر در معرض ابتلا به چین و چروک و مشکلات پوستی قرار میگیرد. به خصوص بعد از این سن شما بیشتر در معرض خشکی پوست هستنید که همین عامل به چین و چروک و خراب شدن پوست شما بیشتر دامن میزند. البته در صورتی که تغذیه خوبی داشته باشید، میتوانید تا حد زیادی این روند را به تاخیر بیندازید. بهتر است رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزیجات داشته باشید و حداقل هفتهای یک بار آب هویج میل کنید. همچنین روزانه ۸ لیوان آب بنوشید.
چه کسانی باید از کرمهای آبرسان استفاده کنند؟
کسانی که پوست خشک یا معمولی دارند میتوانند به کمک آبرسان این مشکل را برطرف کنند.
اصلیترین کاری که کرمهای آبرسان انجام میدهند، چیست؟
کرمهای آبرسان پوست را تقویت کرده و باعث تحریک کلاژن سازی و الاستین پوسن میشوند و از پیری زودرس و ایجاد چین و چروک هم جلوگیری میکنند. همچنین این کرم ها به خاطر داشتن عناصری مانند اسدی هیالورونیک اسید، گلیسیرین، سوربیتول، روپیلن گلیگول، اسید لاکتیک و عصاره بلغور جو دوسر مولکولهای آب را جذب کرده و به نرمی و لطافت هرچه بیشتر پوست کمک میکنند. آبرسانیهایی که کمی مواد روغنی هم در خود دارند، میتواند روی پوست یک لایه محافظتی ایجاد کنند و از تبخیر آب موجود در پوست جلوگیری کنند.
بهترین سن برای استفاده از کرمهای آبرسان
هر کس حتی وقتی که بچه یا نوجوان است، میتواند جنس پوست خودش را بفهمد و مراقبتهای لازم را بشناسد. ولی بعد از ۳۰ سالگی لازم است که حتما از کرمهای آبرسان استفاده شود. برای این که در این سن کم کم روند پیری شروع شده و بدن میزان کمتری الاستین و کلاژن میسازد. بنابراین پوست آسیبپذیری بیشتری دارد. بآبرسان باید حداقل دو بار در روز و بعد از شستن صورت استفاده شود. همچنین بعد از حمام کردن هم از آبرسان استفاده کنید.
تفاوت کرم مرطوب کننده با آبرسان
آبرسانها حاوی ترکیباتی هستند که به جذب بیشتر رطوبت توسط پوست کمک میکنند. درحالی که مرطوبکنندهها معمولا ترکیباتی دارند که پوست را با یک لایه چربی کاور میکنند تا رطوبت پوست از دست نرود. پوستهای دهیتراته به خاطر اینکه رطوت کمتری دارند، باید به کمک آبرسانها کمبود و نیاز پوست را تامین کنند. اما کسانی که پوستشان چربی کافی ترشح نمیکند، لازم است که از کرمهای مرطوب کننده استفاده کنند.
به طور کلی محصولات آبرسان و مرطوب کننده سه ماده جذب کننده آب، ترکیبات نرم کننده و یا امولیانت و ترکیبات سد کننده دارند. کسانی که پوست دهیدراته دارند، بهتر است که از کرمهای آبرسان استفاده کند که ترکیبات جذب کننده رطوبت دارند. این ترکیبات مولکولهای آب و هوا را از لایههای زیرین پوست جذب کرده و در خود حفظ میکنند. اما لایههای چربی محافظت پوست آسیب دیده هستندو برای محافظت از پوست طراحی شدهاند. این لایهها رطوبت را از لایههای زیرین به روی پوست آورده و باعث خشکی بیشتر پوست میشوند. این موضوع در مکانهایی که آب و هوای خشکی دارند، اهمیت بیشتری دارد. چرا که در این مناقط پوست به رطوبت بیشتری هم نیاز دارد.
برای اینکه جاذبها کمتر اثرات خشک کنندگی داشته باشند، از آنها در کنار امولیانتها استفاده میکنند که به بهبود لایه چربی روی پوست کمک کرده و مانع از این میشوند که لایههای چربی به لایههای زیرین پوست نفوذ کرده و رطوبت را از لایههای زیرین خارج کنند. امولیانت یا نرمکنندهها یکی از ترکباتی هستند که میتوان آنها را در آبرسانها و مرطوب کنندهها پیدا کرد. این ترکیبات با نرم کردن لایههای بالایی پوست مانع از خارش، پوسته پوسته شدن و عوارض اینچنینی شده و از تبخیر رطوبت آب هم جلوگیری میکنند.
معرفی چند ماسک آبرسان
ماسک آبرسان آواکادو
آواکادو یکی از میوههای استوایی است که برای آبرسانی پوست هم عملکرد بسیار خوبی دارد. برای اینکه با این میوه خوشمزه یک ماسک آبرسان خوب درست کنید، میتوانید مطابق دستورالعمل زیر کار کنید.
مواد لازم:
یک قاشق آواکادو له شده
۱ قاشق ماستکم چرب
۱ قاشق چای خوری چای سبز
طرز تهیه:
ابتدا چای سبز را پودر کرده و آن را در صافی بریزید و صافی را روی حرارت ناشی از تبخیر آب قرار دهید تا چای کاملا نرم و مرطوب شود.
سپس آووکادو له شده و ماست را هم به چای اضافه کنید و خوب هم بزنید.
به مدت ۱۰ دقیقه پوستتان را با این ماسک بپوشانید.
در نهایت صورتتان را با آب ولرم بشویید.
ماسک خیار و گلیسیرین
ماسک خیار و گلیسیرین رای رفع و درمان چین و چروک و آبرسانی پوست مفید است. میتوانید این ماسک را مطابق دستورالعمل زیر درست کنید.
مواد لازم:
۱ عدد خیار
۱ قاشق غذاخوری گلیسیرین
طرز تهیه
ابتدا یک خیار را پوست کنده و رنده کنید.
سپس آن را با یک قاشق غذاخوری روغن گلیسیرین ترکیب کنید.
این ماسک را روی صورت تان قرار دهیدو برای ۲۰ دقیقه به آن زمان بدهید تا خشکی پوستتان برطرف شود.
ماسک آبرسان صورت با خیار و گلاب
مواد لازم
یک عدد خیار کوچک
۱ قاشق غذاخوری گلاب مرغوب
طرز تهیه:
ابتدا پوست خیار را گرفته و آن را رنده کنید.
رنده خیار را برای نیم ساعت در گلاب بخیسانید.
این ماسک را به صورت روزانه روی پوستتان قرار دهید.
این ماسک برای آبرسانی پوست و برطرف کردن زبری پوست معجزه میکند.
ماسک صورت برای پوستهای خشک
مواد لازم:
۱ قاشق چایخوری عسل طبیعی
۱ قاشق چایخوری روغن نارگیل
نصف موز یا آووکادو
طرز تهیه:
تمام این مواد را با هم ترکیب کرده و با پشت چنگال له کنید.
روزانه به مدت ۵ دقیقه صورت تان را با این ماسک بپوشانید.
در نهایت صورتتان را بشویید.
این ماسک باعث نرم و لطیف شدن پوست میشود.
سلامتزیستی