شاید شما هم شنیده باشید که میتوان جوش را با خمیردندان خشک یا درمان کرد. اما آیا واقعا این روش موثر است و میتواند به درمان جوش کمک کند؟ و اینکه آیا این روش خطری ندارد و مشکل دیگری ایجاد نمیکند؟
در این مقاله از سلامتزیستی با ما باشید تا در خصوص درمان جوش با خمیردندان بیشتر صحبت کنیم.
درمان جوش با خمیردندان چه تاثیری روی پوست دارد؟
هنوز مشخص نیست که روش استفاده از خمیر دندان برای درمان جوش از کی و توسط چه کسی پیشنهاد شد. اما دلیل فراگیر شدن این روش قابل حدس است.
در گذشته در فرمولاسیون خمیردندان از یک ماده شیمیایی به نام تری کلوسان استفاده میشده است که باکتریهای مولد جوش را هم از بین میبرده است.
بعضی از خمیردندانها از موادی مانند جوش شیرین یا الکل و هیدروژن پراکسید استفاده میکردند که باعث خشک شدن و کوچک شدن جوش میشود.
الکل ده کربنی که از روغن نعنا استخراج میشود، باعث ایجاد حس سوزش روی پوست شده و درد و ورم ناشی از جوش را برای ساعاتی ساکت میکند.
به همین ترتیب زیاد هم عجیب نیست که از خمیردندان برای درمان جوش استفاده شود. موادی که در بالا ذکر شد امروزه هم به عنوان درمان خانگی جوش استفاده میشوند. اما سوال اصلی این است که چرا این روش ادامه پیدا نکرد؟
در ابتدا خیلی از کمپانیها امروزه دیگر از تری کلوسان در ساختار خمیردندان استفاده نمیکنند. چرا که سازمان غذا و دارو بیان کرده این که این ماده می تواند تاثیرات مضری روی عملکرد غده تیروئید بگذارد.
پس اگر خمیردندانی باشد که این ماده را در ساختار خودش داشته باشد، بهتر است که حتی برای شستن دندانها هم از آن استفاده نشود. چه برسد به درمان جوش.
خمیردندان باعث تحریک پوست میشود
خمیردندان مخصوص شستن دندانهاست. و اصولا نباید روی پوست استفاده شود. استفاده از خمیر دندان روی پوست میتواند عوارض ناخوشایندی به دنبال داشته باشد. اگرچه مواد شیمیایی که در خمیردندانها استفاده میشود، زیاد نیست، اما در هر صورت پوست صورت بسیار حساس بوده و نباید با هر نوع مادهای تماس پیدا کند. از طرفی خمیردندان قلیایی است و PH پایینی دارد. اما پوست به طور طبیعی اسیدی است. در نتیجه خمیردندان با به هم زدن PH پوست میتواند باعث تحریک پوست شود.
در ساختار خمیردندان از سدیم لورت سولفات هم استفاده میشود. این ماده هم میتواند حساستزا و تحریک کننده پوست باشد.
درمان جوش با خمیردندان باعث خشکی بیش از حد پوست میشود
حتما میدانید که خمیردندان پوست را خشک میکند. از طرفی خشک شدن پوست و چرب نبودن آن تا مدتی از ایجاد جوش جلوگیری میکند. چرا که یکی از فاکتورهایی که باعث جوش زدن میشود، چرب بودن پوست است. اما خشکی بیش از حد پوست درواقع نتیجه عکس دارد. و در نهایت باعث میشود که پوست سبوم بیشتری تولید کرده و چربتر شود. یعنی حتی اگر یک بار جوشها را با خمیردندان درمان کنید، در آینده متوجه خواهید شد که پوست شما بیشتر جوش میزند.
به جای درمان جوش با خمیردندان از چه موادی استفاده کنیم؟
امروزه محصولات و روشهای متنوع و البته کاربردی برای درمان جوش وجود دارد که میتوانید به جای خمیردندان از آنها استفاده کنید.
محصولات مخصوص جوش
میتوانید داروهای ضدجوش را با تجویز پزشک یا با نظر مسئول داروخانه تهیه و استفاده کنید. عموما در داروهای ضدجوش از سالیسیلیک (salicylic acid)، بنزوئیل پروکساید (benzoyl peroxide) و رتینوئید (retinoid) استفاده میشود. این مواد در قالب شوینده صورت، ماسک صورت و مرطوب کنندهها تهیه کنید.
درمان خانگی جوش
روشها و درمانهای خانگی زیادی هم وجود دارد که به کمک آنها میتوانید جوشها را درمان کنید. یکی از این درمانها استفاده از روغن درخت چای است. تاثیری که روغن درخت چای روی پوست میگذارد، در آزمایشهای متعدد اثبات شدهاند. شما میتوانید چند قطره از این روغن را به محصولات مراقبت از پوستتان اضافه کنید. همچنین از آن در انواع ماسکهای خانگی استفاده نمایید.
پوست درخت بید هم میتواند به درمان جوش کمک کند. پوست درخت بید سرشار از اسید سالیسیلیک است. که برای درمان جوش بسیار مفید میباشد. مواد دیگری مانند زغال فعال، گوگرد یا رس هم میتوانند به درمان جوش کمک کنند. برای پیدا کردن بهترین درمان باید نوع پوستتان را بشناسید و بدانید که دلیل و ریشه جوش زدن شما چیست.
سلامت زیستی