کند نام یک درخت بومی در هند و آفریقا و عربستان سعودی است. از پوست این درخت صمغ خوراکی گرفته می‌شود که برای درمان آرتروز، کولیت روده مفید است. از کندر همچنین برای درمان مشکلات پوستی ناشی از پرتودرمانی هم استفاده می‌شود. از روغن صمغ کندر و عصاره آن هم در صابون سازی و تولید لوازم آرایشی و بهداشتی هم استفاده می‌شود.

در این مقاله از سلامت زیستی با ما باشید تا خواص کندر و فواید آن را با هم مرور کنیم.

کمک به بهبود و درمان آرتروز

بعضی از تحقیقات نشان می‌دهند که عصاره کندر برای تسکین درد مفید است و می‌تواند درد را تا ۶۵ درصد کاهش دهد. همچنین به بهبود حرکت در بیماران آرتروزی کمک کند. مطالعات بیشتر نشان داد که مصرف ترکیبات و محصولات حاوی کندر هم برای کاهش درد و بهبود قدرت حرکت بیماران آرتروزی مفید است.

کاهش آسیب‌های پوستی ناشی از پرتودرمانی

بر اساس مطالعات انجام شده کرم‌هایی که ۲ درصد کندر دارند برای جلوگیری از قرمزی شدید پوست در دوره‌های پرتودرمانی مفید هستند.

درمان کولیت روده

مصرف کندر در بعضی از افراد قادر است علائم زخم کولیت روده را درمان کند. این ماده حتی در برخی از موارد مانند سولفاسالازین عمل می‌کند. بر اساس مطالعات انجام شده کولیت زخمی را در ۷۰ تا ۸۲ درصد از افراد کاهش داده است.

کند شدن روند پیری

مطالعات اولیه نشان داده اند که کرم دارای عصاره کندر می‌تواند روند پیری را به تعویق بیندازد. و از چین و چروک و زبری و آسیب‌های ناشی از آفتاب در پوست جلوگیری کند.

کاهش حملات آسم

اگر به آسم دچار هستید، کندر می‌تواند به کنترل بیماری شما کمک کند. کندر قادر است حملات آسم یا برخی از علائم آن را درمان کند.

درمان تومور مغزی

مطالعات اولیه نشان داده اند که مصرف کندر برای بیمارانی که به تومورهای مغزی دچار هستند، مفید است. اگر در روز ۴۲۰۰ میلی گرم کندر مصرف کنید، ابعاد تومور مغزی شما کوچک‌تر می‌شود.

خواص کندر و نحوه استفاده از آن

کمتر شدن تعداد سردردهای خوشه‌ای

برخی از شواهد اولیه نشان داده اند که کند می‌تواند تعداد دفعاتی که دچار حملات سردرد خوشه‌ای می‌شوید را کاهش دهد.

کاهش علائم سندروم روده تحریک پذیر

برخی از تحقیقات نشان داده اند که مصرف روزانه ۱۲۰۰ میلی گرم کندر در طول مدت ۶ هفته به کاهش علائم سندروم روده تحریک پذیر کمک می‌کند.

بهبود علائم کرون

بعضی از مطالعات اولیه نشان داده اند که مصرف عصاره کندر برای درمان علائم بیماری کرون مفید است. البته هنوز به مطالعات بیشتری نیاز است.

بهبود دیابت

از دیگر خواص کندر این است که می‌تواند به روند درمان دیابت کمک کند. برخی از تحقیقات نشان داده اند که مصرف روزانه ۸۰۰ میلی‌گرم کندر بعد از هر وعده غذایی برای کاهش سطح قند خون و کلسترول مفید است. همچنین می‌تواند دیابت نوع ۲ را هم درمان کند.

کاهش دردهای مفصلی

مطالعات اولیه نشان داده‌اند که مصرف یک محصول دارای لوکزآمین سولفات، متیل‌سوفونلیل‌متان، عصاره‌ی چوب بید سفید، کنستانتره‌ی ریشه‌ی زنجبیل، عصاره‌ کندر، عصاره‌ی ریشه‌ زردچوبه، فلفل قرمز، اسید هیالورونیک ۳ بار در روز و بعد از ۸ هفته به کاهش دردهای مفصلی کمک می‌کند. البته این محصول روی خشکی مفاصل و کارکرد آن‌ها تاثیری نگذاشته است.

کندر چطور کار می‌کند؟

کندر برای کاهش التهاب‌های موجود در بدن و کمک به عملکرد سیستم ایمنی موثر است.

آیا باید نگران مصرف کندر بود؟

مصرف مداوم کندر به مدت شش ماه برای افراد بالغ اشکالی ندارد. همچنین مصرف موضعی کندر روی پوست هم تا ۵ هفته متوالی مشکلی ایجاد نمی‌کند. اما مصرف بیشتر از این دوره زمانی می‌تواند خطرناک باشد. هرچند افراد هرکدام ظرفیت متغیری در خصوص مدت زمان تحمل یک ماده غذایی دارند.

مسمومیت کندر خودش را با علائمی مانند درد معده، حالت تهوع، استفراغ، سوزش معده، خارش پوست، سردرد، ورم و خستگی نشان می‌دهد. همچنین مصرف موضعی این ماده هم با جوش‌های آلرژیک مشخص می‌شود.

البته خانم‌های باردار و خانم‌هایی که به بچه خود شیر می‌دهند نباید در مصرف کندر زیاده روی کنند و یا حتی دوره‌های درمانی با کندر را در پیش بگیرند.

همچنین بیمارانی که به انواع بیماری‌های خود ایمنی مبتلا هستند، نباید از کندر استفاده کنند. چرا که از جمله خواص کندر فعال کردن بیشتر سیستم ایمنی است. در نتیجه استفاده از آن می‌تواند باعث شود بیماری‌های خود ایمنی وخیم‌تر شوند.

تداخل دارویی

داروهایی که در کبد تجزیه می‌شوند نباید به همراه کندر مصرف شوند. چرا که کندر باعث می‌شود سرعت کار کبد کمتر شود. درنتیجه تاثیرات این داروها شدیدتر شده و عوارض جانبی آن‌ها هم بیشتر می‌شوند. بنابراین اگر داروهای این چنینی استفاده می‌کنید، قبل از شروع دوره‌های درمانی با کندر با پزشک‌تان مشورت کنید. یا ترجیحا این کار را به تعویق بیندازید.

برخی از این داروها شامل موارد زیر هستند:

کلوزاپین (از داروهای ضدروان پریشی)، سیکلوبنزاپرین (مُسکن عضلانی)، فلووکسامین (از داروهای ضد افسردگی)، هالوپریدول (از داروهای ضد روان پریشی)، ایمیپرامین (از داروهای ضدافسردگی)، مکسیلیتین (از داروهای ضد آریتمی)، پروپرانولول (از داروهای فشار خون و نامنظمی تپش قلب)، تاکرین (از داروهای آلزایمر)، زیلوتون (از داروهای ضدآسم)، زولمیتریپتان (از داروهای درمان میگرن)، دیازپام (از داروهای مُسکن و خواب آور)، اُمپرازول (کاهش اسید معده)، وارفارین (از داروهای ضد لخته شدن خون)، دیکلوفناک (از داروهای کاهنده‌ درد و تحریک)، ایبوپروفن (داروی ضد التهاب)، پیروکسیکام (داروهای ضددرد)، پاروکستین (از داروهای ضدافسردگی)، ترامادول (از داروهای ضددرد)، زولوفت (از داروهای ضدافسردگی) و…

همچنین کندر را به همراه داروهایی که هدف از مصرف آن‌ها کاهش عملکرد سیستم ایمنی است نباید مصرف کرد. چرا که این داروها تاثیر عکس دارند.

برخی از این داروها شامل موارد زیر هستند:

آزاتیوپرین، باسیلیکسیماب، سیکلوسپورین، سندیمون، داکلیزوماب، موروموناب، میکوفنولات، تاکرولیموس، سیرولیموس و…