در تمام سطح پوست برای مرطوب شدن، بیرون آمدن مو و تنفس دارای یک سری منافذ ریز وجود دارد. زمانی که این منافذ کثیف شده و مسدود شوند، جوش ایجاد می‌شود. در این مواقع لازم است که منافذ پاکسازی شوند. یکی از قسمت‌های بدن که منافذ آن بیشتر دچار جوش می‌شوند، پوست بینی است.

در این مقاله از سلامت زیستی ما را همراهی کنید تا راهکارهای پاکسازی پوست بینی را با هم مرور کنیم.

پاکسازی روزانه

پاکسازی پوست برای از بین بردن چربی و آلودگی‌هایی که در منافذ جمع شده‌اند، لازم است. پاکسازی این مواد احتمال گرفتگی منافذ را هم کم می‌کند. برای این کار کافی است که با کمی آب ولرم و یک شوینده ملایم روزانه پوست‌تان را بشویید. این کار را به آرامی و بدون اصطکاک انجام دهید. در صورتی که پوست‌تان چرب است بهتر است از شوینده‌هایی استفاده کنید که اسید سالیسیلیک دارند.

لایه برداری

جمع شدن سلول‌های مرده روی پوست هم می‌تواند به گرفتگی و ایجاد جوش در منافذ دامن بزند. لایه برداری کمک می‌کند تا سلول‌های مرده کنار رفته و پوست تازه و تمیز روی بینی ظاهر شود.

این لایه برداری می‌تواند به صورت چند روز یک بار با انواع روش‌های خانگی یا ماهانه با روش های شیمیایی یا در کلینیک‌های زیبایی انجام شود.

محصولات لایه بردار فیزیکی دارای مواد سختی هستند که برای حذف سلول‌های مرده پوست مفید می‌باشند. البته همانطور که قبلا هم گفتیم پوست نباید بیش از حد دچار سایش و اصطکاک شود.

محصولات لایه بردار شیمیایی هم نیازی به سایش پوست ندارند و جایگزین سلول‌های پوست را افزایش می‌دهند. با این حال این محصولات معمولا حاوی اسید گلیکولیک یا رتینول هستند که ممکن است باعث تحریک پوست و حساسیت به نور خورشید شوند. به همین علت بهتر است که از این شوینده‌ها فقط در شب استفاده کنید.

کسانی که پوست خشک دارند هم باید فقط روی بینی را لایه برداری کنند و دیگر بخش‌های صورت را رها کنند.

پاکسازی تیزون را فراموش نکنید

کسانی که پوست چرب یا مختلط دارند معمولا در این ناحیه غدد چربی فعال‌تری داشته و پوست‌شان چرب‌تر است. به همین علت گاهی لازم است این ناحیه را با مواد مراقبتی جداگانه‌ای پاکسازی یا مرطوب کنند. همچنین برای تنظیم چربی در این ناحیه اقدامات خاصی انجام دهند.

پوست بینی را دستکاری نکنید

دست‌ها معمولا حاوی آلودگی‌ها و باکتری های هستند که از سطوح مختلف به آن‌ها انتقال پیدا کرده‌اند. بنابراین نباید دست‌تان را به صورت‌تان و به خصوص بینی بزنید. چرا که این آلودگی منتقل شده و زمینه برای ایجاد جوش و مسدود شدن منافذ فراهم می‌شود.

راهکارهایی برای پاکسازی پوست بینی

هورمون‌ها

یکی از کارهایی که در روند پاکسازی پوست بینی باید به آن توجه داشته باشید این است که شرایط داخلی بدن را هم برای تنظیم چربی و کوچک شدن منافذ بهبود دهید. یکی از مواردی که باعث جوش بینی می‌شوند، هورمون‌ها هستند. آنروژن‌ها یا هورمون‌های جنسی مردانه جز مواردی هستند که می‌توانند باعث فعال شدن غدد چربی شده و جوش روی بینی را بیشتر کنند.

ضدآفتاب را فراموش نکنید

آسیب‌های ناشی از آفتاب هم می‌تواند باعث بزرگ‌تر شدن منافذ پوست شود. بینی معمولا بیشتر در معرض نور خورشید است و در نتیجه بیشتر هم در این زمینه آسیب پذیر است. به همین علت یکی از کارهایی که می‌توانید برای مراقبت از پوست بینی انجام دهید این است که از این دست آسیب‌ها جلوگیری کنید.

بهتر است که از ضدآفتاب‌هایی با SPF بالای ۳۰ استفاده کنید. همچنین در طولانی مدت در معرض نور مستقیم خورشید نمانید.

درمان‌های حرفه‌ای

برخی از درمان‌های حرفه‌ای که توسط متخصص پوست هم انجام می‌شوند می‌تواند برای پاکسازی پوست بینی و جلوگیری از جوش و کوچک کردن منافذ مفید باشد. یکی از این روش‌ها میکرونیدلینگ است. این روش به وسیله یک دستگاه منافذ ریزی را به صورت زخم در پوست ایجاد می‌کند تا در حین درمان این زخم‌ها کلاژن سازی بیشتر شده و پوست بتواند منافذ را هم درمان کند.

همچنین می توانید روی لیزر درمانی هم برای این هدف حساب کنید. لیزر می‌تواند چربی‌های پوست را کاهش داده و اندازه منافذ را کوچک‌تر کند.

مراقب چرب شدن یا خشک شدن پوست باشید

چرب شدن بیش از حد و خشک شدن بیش از حد هر دو به یک اندازه برای پوست مضر هستند. چرا که چرب شدن باعث بزرگ‌تر شدن منافذ پوست می‌شود. چرا که هر بار باید مقدار بیشتری چربی را به بیرون از پوست انتقال دهند. همچنین خشک شدن هم پوست را تحریک می‌کند تا مقدار بیشتری چربی تولید کرده و در نتیجه باز هم پوست چرب می‌شود. شستشوی بیش از حد پوست یا استفاده از شوینده‌های نامناسب می‌تواند باعث خشکی پوست شود. استفاده از مواد آرایشی و مراقبتی که مناسب پوست شما نبوده و چربی زیادی داشته باند هم باعث چرب شدن بیش از حد پوست می شوند.