نامزدی یک دوره قبل از ازدواج است که طرفین برای آشنایی بیشتر با هم وقت می گذرانند. در این دوران همه چیز برای شما تازه و جدید است. همچنین بسیاری از موارد را برای اولین بار در کنار هم تجربه می‌کنید. به همین دلیل است که درفتار در دوران نامزدی اهمیت زیادی دارد. اما خب باید و نبایدهای این دوران چیست و از کجا بدانیم که چه رفتاری را باید داشته باشیم و  از چه کاری پرهیز کنیم؟

در این مقاله از سلامت زیستی با ما باشید تا چواب تمام این سوالات را به شما بدهیم.

در دروان نامزدی چطور رفتار کنیم؟

بارها در محافل عمومی و مهمانی‌های خانوادگی دیده‌ایم که زوج‌ها با رفتار نادرست و دور از اخلاقی که داشته‌اند، نه تنها شانس خودشان را پایین آوردند که باعث شرمساری همسر و خانواده‌شان هم شده‌اند. این دعواها و اختلافات می‌تواند باعث اختلافات ریشه دار بعدی هم بشود. چرا که فرد تصویر بدی از خود در ذهن اطرافین و طرف مقابلش ایجاد کرده است. در همین زمینه لازم است که طرفین به بلوغ رفتاری و عقلی کافی رسیده باشند و بتوانند در هر موقعیتی روی عواطف و اعصابشان تسلط داشته باشند. در این زمینه خانوداه‌ها و تربیت خانوادگی نقض پررنگی دارد. همچنین مشاوران و روانشناسان هم می‌توانند کمک زیادی در بهبود وضعیت زوجین داشته باشند.

در این مواقع باید بتوانید ملاقات‌ها و اتفاقاتی که ممکن است در مهمانی پیش بیاید را پیش بینی کنید و یا اینکه متوجه تفاوت‌های خانوادگی خودتان و همسرتان باشید. باید بتوانید احساسات و رفتارهای مخربی مانند غرور، خودبینی، حسادت، قضاوت زودهنگام و رفتارهای سرد و دور از ادب را کنار بگذارید و سعی کنید شب خوبی را برای خودتان و همسرتان رقم بزنید. همچنین بهتر است بعد از وروزد به مهمانی یک جا نزدیک خانواده همسرتان انتخاب کنید و در کنار آن‌ها بنشینید.

معاشرتی باشید اما نه زیاد

در دیدار اول باید سعی کنید خجالت یا گارد گرفتن را کنار بگذارید و با اقوام همسرتان معاشرت کنید. اگر این کار برای‌تان سخت است می‌توانید با کسانی که آن‌ها را می‌شناسید شروع کنید. همچنین داشتن یک لبخند کوچک کمک می‌کند تا دیگران راحت‌تر بتوانند به شما نزدیک شوند. سعی کنید صحبت کنید. در مورد مسائل جزئی و بی‌اهمیت هم شده سوال کنید و با دیگران مکالمه داشته باشید و سکوت‌تان را بشکنید. این را هم به یاد داشته باشید که خیلی‌ها دوست ندارند رفتارهای لوس و بچگانه یا زیادی رمانتیک شما و همسرتان را ببینند. اصراری به خودنمایی و اینکه نشان دهید چقدر کنار او خوشبخت یا خوشحال هستید را نداشته باشید. به قولی مصنوعی یا افراطی رفتار نکنید. کافی است خودتان باشید و ادب را رعایت کنید. همین به شما کمک می کند تا در دیدارهای بعدی هم بتوانید با اقدام همسرتان رابطه خوبی داشته باشید.

آزمون عشق برگزار نکنید

هرگز به حریم شخصی همسرتان وارد نشوید. شما هرچقدر هم که به هم نزدیک باشید و رابطه خوبی داشته باشید، به یک حریم شخصی و کمی فضا نیاز دارید تا برای خودتان هم زندگی کنید. او را در یک منگنه احساسی قرار ندهید. مثلا نگویید که اگر مرا دوست داری باید پسورد گوشی‌ات را به من بدهی. البته زن و  شوهر نباید چیزی را از هم مخفی کنند و مخفی کردن محتویات داخل گوشی هم در این زمان بی‌معنی است. اما در دروان نامزدی بهتر است به همسرتان فشاری در این زمینه وراد نکنید و اجازه دهید تا ببینید که رویکرد خود او چیست. همچنین این نکته را هم به یاد داشته باشید که ایجاد فشار بیش از اندازه به همسرتان ممکن است او را به سمت مخفی‌کاری یا دروغ گفتن سوق بدهد.

ناشناس نباشید

یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات این دوران این است که بخواهید مرموز باشید و درست خودتان را معرفی نکنید. به یاد داشته باشید که مهم‌ترین رسالت دوران نامزدی آشنایی بیشتر طرفین است.

بهتر است حتی جزئیات را هم بیان کنید و هیچ چیز را بی‌اهمیت نشمارید. برخی تجربیات، رفتارهای گذشته، رویاها، آروزوها و فانتزی ها و اهداف شما برای آینده می تواند در شناخت شما برای همسرتان مفید باشد.

همه اسرارتان را رو نکنید

درست است که باید صادق باشید و مرموز رفتار نکنید. اما نباید تمام اسرارتان را بازگو کنید. مواردی که یه خود شما مربوط است و گفتن یا نگفتنش تاثیری روی رابطه شما و شناخت او از شما ندارد، نیازی نیست که گفته شوند.

رفتار درست در دوران نامزدی

امیدی به تغییر دادن نامزدان نداشته باشید

 تغییر روحیات افراد بعد از ازدواج طبیعی است. ولی این اتفاق حتما برای شما نمیفتد. این تغییرات نامحسوس اغلب به خاطر این است که شما دارید خودتان را با یک مرحله جدی از زندگی وقف می‌دهید. اما برخی از موارد هم هیچ وقت تغییر نمی‌کنند. برای مثال شما نباید انتظار داشته باشید که همسرتان روی تمام اصول و خواسته های خودش پا بگذارد و به خاطر شما همه چیز را فراموش کند. هر اعتقادو باوری که او دارد در برهه‌ای از زندگی و طی اتفاقات و تجربیات شخصی او ایجاد شده‌اند و به نوعی او را می‌سازند. اینکه بخواهید هر کدام از این اعتقادات تغییر کنند، نه تنها منصفانه نیست بلکه حتی به صلاح او و شما هم نیست.

خودتان را فراموش نکنید

بیشتر افراد به خاطر عشق و هیجانی که دارند، خودشان را فراموش می کنند و به نوعی فرد مقابل را به خودشان ترجیح می دهند. اما وقتی این هیجانات فروکش کند، شما باز هم خودتان هستید و نامزدتان هم باید با خود واقعی شما رو به رو شود و کنار بیاید. پس بهتر است از همان ابتدا یک شخصیت فوق‌العاده و بیش از اندازه خوب از خودتان را نشان ندهید و به نامزدتان اجازه دهید خود واقعی شما را بشناسد.

نامزدی‌تان را جار نزنید

نیازی نیست که همه بدانند شما در حال حاضر در یک رابطه عاشقانه به سر می‌برید. اجازه ندهید در این دوران تعهدی برای شما و فرد مقابل ایجاد شود. این احتمال را در نظر بگیرید که شاید چند ماه دیگر حس و حتی شناخت شما از طرف مقابل تان تغییر کند و دیگر نخواهید زندگی‌تان را با او ادامه دهید. بهتر است در این زمان فقط خانواده‌ها و احتمالا افراد نزدیک و مورد اعتماد از نامزدی شما خبر داشته باشند.

عاشق بمانید

به یاد داشته باشید که شما درحال شروع یک زندگی مشترک هستید. نه یک معامله. هیچ گاه عواطف خودتان و طرف مقابل‌تان را فراموش نکنید و در همان حین که به شناخت بیشتر هم فکر می‌کنید، سعی کنید مراقب احساسات همدیگر هم باشید و لحظات خوب و به یاد ماندنی برای همدیگر خلق کنید.

نقش بازی نکنید

به یاد داشته باشید که در صورتی که ارتباط شما به ازدواج ختم شود، در نهایت تمام خصوصیات خوب و بدتان برملا شده و یکدیگر را به خوبی خواهید شناخت. پس بهتر است برای هم فیلم بازی نکنید و خود واقعی‌تان باشید. به این ترتیب طرف مقابل‌تان هم می‌تواند بهتر تشخیص دهد که چه رفتارهایی مناسب شماست و چطور باید با شما رفتار کند.

پرتوقع نباشید

داشتن انتظارات غیرواقعی و دور از واقعیت کار را هم برای خودتان و هم برای طرف مقابل‌تان سخت‌تر می‌کند. باید  او را همانطور که هست بشناسید و از او توقعاتی متناسب با توانایی‌ها و موقعیت او داشته باشید. به این ترتیب است که می‌توانید زندگی خوبی را هم در کنار هم پایه گذاری کنید.