ارگاسم در بارداری یکی از چندین دغدغه‌ای است که خانم‌های باردار در این دوران با آن مواجه هستند. رابطه جنسی فواید و مزایای زیادی برای سلامت فرد دارد و در دوران بارداری هم جز در موارد معدود این کار منع نمی‌شود و ادامه پیدا می‌کند. اما مسئله دیگری که وجود دارد این است که آیا ارگاسم در این دوران خطری برای جنین دارد یا خیر. همانطور که می‌دانید ارگاسم انقباض‌های بیشتری را به رحم و عضلات نواحی دیگر بدن تحمیل می‌کند. به همین خاطر برخی از زنان از این موضوع نگران هستند.

در ادامه با سلامت زیستی همراه باشید تا بیشتر در خصوص ارگاسم در بارداری بخوانیم.

آیا ارگاسم در بارداری مجاز است یا خیر؟

بارداری یک بیماری نیست که بخواهید تا زمان درمان آن تمام زندگی‌تان را تغییر دهید. بارداری بخشی از زندگی شماست که باید در آن حس و حال خوبی هم داشته باشید. بسیاری از زنان حتی در خصوص اینکه در زمان بارداری رابطه جنسی داشته باشند یا نه هم سردرگم هستند. چه برسد به ارگاسم شدن و جمع شدن بدن. اما رابطه جنسی جز در موارد معدود مانند سابقه زایمان زودرس یا سقط منع نمی‌شود و معمولا هم تنها در ماه‌های آخر بارداری لازم است برخی از ملاحظات در این زمینه لحاظ شود. همچنین نکته مهمی که وجود دارد این است که زنان در این دوران نیاز بیشتری هم به ارگاسم شدن دارند. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر در خصوص این موضوع بخوانیم.

کیفیت ارگاسم در بارداری بهتر از مواقع دیگر است

یکی از مزیت‌های برقراری رابطه جنسی در این دوران این است که احتمالا خانم‌ها تجربه بهتری در زمینه ارگاسم دارند. آمار نشان می دهد که خیلی از زنان که تجربه رابطه جنسی در این دوران را داشته‌اند، گفته‌اند که این رابطه لذت‌بخش‌تر و بهتر است قبل بوده است. همچنین برخی از زنان در این دوران ارگاسم چندگانه را تجربه می‌کنند. از طرفی در زمان بارداری خون‌رسانی به تمام اعضای بدن به خصوص لگن و رحم بیشتر شده و تغذیه جنین بهبود پیدا می‌کند. درواقع خونرسانی بیشتر باعث می‌شود که اکسیژن دراین ناحیه بیشتر شده و تحریک پذیری بدن و بافت‌ها هم بیشتر بشود که این روند به خودی خود باعث می‌شود ارگاسم بهتر و باکیفیت‌تری داشته باشید.

بیشتر شدن میل جنسی

یکی از تحقیقات انجام شده نشان داده اتست که در دوران بارداری میل جنسی خانم‌ها بیشتر شده و تمایل بیشتری هم به برقراری رابطه جنسی دارند. این مطالعات نشان داده است که رابطه جنسی با افزایش ۴۰ درصدی میل جنسی همراه است. مواردی مانند بیشتر شدن هورمون‌های جنسی مانند پروژسترون، استروژن و حتی تستوسترون در طول سه ماهه دوم بارداری، بزرگ‌تر شدن سینه‌ها و تحریک‌پذیری بیشتر نوک سینه‌ها، بیشتر شدن جریان خون در بدن و ناحیه تناسلی و لگن و بیشتر شدن رطوبت در دستگاه تناسلی باعث می شود که فرد میل و اشتیاق بیشتری هم به برقراری رابطه جنسی داشته باشد.

بهبود خلق و خو

یکی از مزایای رابطه جنسی و ارگاسم در بارداری این است که با کاهش استرس به بهبود خلق وخو شما هم کمک می‌کند. چرا که در دوران بارداری هورمون آدرنالین بیشتر در بدن ترشح شده و بدن آرامش بیشتری دارد. مطالعات نشان می‌دهند که رابطه جنسی می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کرده و از احتمال بروز سکته قلبی هم تا حد زیادی بکاهد. همچنین مطالعات نشان می‌دهند که ارگاسم کمک زیادی هم به بهبود خواب در دوران بارداری می‌کند. درنتیجه ارگاسم می‌تواند یک عامل کمکی برای مادران باردار باشد تا بهتر این دوران را سپری کنند.

حفظ صمیمیت

رابطه زناشویی و ارگاسم در بارداری کمک می‌کند تا بتوانید رابطه بهتری هم با همسرتان در این دوران داشته باشید. رابطه جنسی درواقع به عنوان فاکتوری است که صمیمیت و نزدیکی بین زوجین را بیشتر می‌کند. این ارتباط نه تها به صورت طبیعی به صورت یک نیا در انسان وجود دارد که به صورت شیمیایی هم با افزایش ترشح هورمون اکسی توسین به نزدیکی بیشتر زوجین به هم کمک می‌کند. مطالعات نشانگر این هستند که اکسی‌توسین می‌تواند احساس دلگرمی، دلسوزی، حس حمایت، و اطمینان را در افراد بالا ببرد. بنابراین بهتر است که این رابطه را همواره با همسرتان در طول زندگی مشترک حفظ کنید.

ارگاسم در بارداری درست یا غلط

تاثیر و فواید رابطه جنسی برای سلامت جنین

برخی از افراد باور دارند که داشتن رابطه جنسی و ارگاسم برای جنین خطرناک است. اما باید گفت که این موضوع واقعیت ندارد. با اینکه ارگاسم انقباض‌های جداره رحم را بیشتر می‌کند، اما تاثیری روی سلامت جنین ندارد. فعالیت جنسی والدین می‌تواند باعث تحریک جنین و حرکت آن در رحم مادر شود. که این خود نشان‌دهنده سلامت جنین می باشد. اما تاکنون گزارش خاصی در خصوص خطر رابطه جنسی در طول بارداری‌های معمولی دیده نشده است. همچنین با بیشتر شدن ضربان قلب مادر، جنین هم احتمالا تحریک بیشتری خواهد داشت. اما این موضوع هم جای نگرانی ندارد. بنابراین جای نگرانی نیست و می‌توانید رابطه جنسی‌تان را در این دوران هم ادامه بدهید. حتی برخی از متخصصان بر این باورند که رابطه جنسی در دوران بارداری می‌تواند به کاهش استرس و آسان‌تر شدن زایمان هم کمک کند.

چه مواقعی ارگاسم در بارداری مضر است؟

اگر منع پزشکی مانند باز شدن دهانه رحم، احتمال سقط جنین، سابقه سقط، لکه بینی، انقباضات جفتی، درد رحم و درد در قسمت پایین شکم دارید، احتمالا پزشک‌تان به شما توصیه کند که در طول دوران بارداری رابطه جنسی نداشته باشید. امن‌ترین و مطمئن‌ترین دوره برای ارگاسم سه ماهه دوم است. اما ارگاسم در سه ماهه اول معمولا وجود ندارد. چرا که خانم مشکلات متعددی مانند درد سینه، تحریک‌پذیری، حالت تهوع و غیره را تجربه می کند.

همچنین متخصصان هشدار داده‌اند که ارگاسم در هفته سی و هفتم بارداری با زایمان زودرس همراه است. اکسیتوسین در هنگام ارضا شدن خانم در بدن او ترشح می‌شود. این ماده سبب می‌شود که دیواره رحم منقبض شود. همچنین اسپرم مرد هم حاوی پروستاکلاندین است که دهانه رحم را نرم کرده و باعث بازتر شدن آن می‌شود. این فرایند در بدن باعث می‌شود که ارگاسم در هفته ۳۶ و ۳۷ خطر بیشتری داشته باشد. همچنین ارگاسم در هفته ۳۹ تا ۴۱ هم می‌تواند باعث طولانی‌تر شدن مدت زایمان شود.