مربا یکی از محصولاتی است که در وعده صبحانه یا عصرانه از آن استفاده می‌شود. وعده صبحانه مهم‌ترین وعده غذایی روز است. به همین علت باید از غذاهایی استفاده کرد که تمام انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین کند. مربا با مواد غذایی مختلفی درست می‌شود که گاهی حتی فکرش را هم نمی‌کنید. یکی از موادی که در تهیه مربا استفاده میشود، پوست هندوانه است.

در این مقاله از سلامت زیستی با ما باشید تا طرز تهیه مربای پوست هندوانه و خواص آن را با هم بررسی کنیم.

خواص پوست هندوانه

شاید ۹۹ درصد کسانی که هندوانه می‌خوردند، پوست آن را یک راست روانه سطل زباله کنند. درحالی که پوست هندوانه هم از نظر ارزش غذایی دست کمی از خود هندوانه ندارد و می‌تواند حتی در درمان بسیاری از بیماری‌ها مفید باشد.

پوست هندوانه و افزایش میل و قدرت جنسی

برخی از تحقیقات نشان داده است که مردانی که یک اختلال خفیف در نعوظ دارند، می‌توانند برای درمان مشکل خود از پوست هندوانه استفاده کنند. سیترولین یک آمینواسید موجود در پوست هندوانه است که می‌تواند به حل این مشکل در افراد کمک کند. بهتر است پوست هندوانه را پوره کرده و با آب لیمو ترکیب کنید سپس میل کنید.

خواص پوست هندوانه برای دفع اوره

مطالعات نشان داده‌اند که پوست هندوانه به خاطر داشتن سیترولین نقش مهمی در سیکل اوره بدن دارد. این ماده نیتروژن را از خون گرفته و به ادرار تبدیل می‌کند.

پوست هندوانه و درمان زخم

پوست هندوانه ماده‌ای به نام آرگنین دارد که میزان اکسیزنیتروژن را افزایش می‌دهد. از این رو باعث آرام شدن رنگ‌های خونی شده و به درمان آنژین و بیماری‌های قلبی و عروقی کمک می کند. ترکیبات موجود در پوست هندوانه رشد ماهیچه‌ها را بهتر می‌کند و در درمان زخم هم موثر است. با خستگی مقابله کرده و سیستم ایمنی بدن را هم تحریک می‌کند. همچنین به درمان سرطان کمک می‌کند.

کمک به عملکرد ورزشی با پوست هندوانه

کسانی که می‌خواهند حین تمرینات ورزشی قدرت بدنی بیشتری داشته باشند، بهتر است پوست هندوانه بخورند. این کار از سال‌های دور در آمریکا در بین ورزشکاران مرسوم بوده است.

خواص پوست هندوانه برای کاهش فشار خون

اگر پزشک به شما هشدار داده است که فشار خون بالایی دارید پس بهتر است پوست هندواننه را فراموش نکنید. چرا که این ماده از سکته قلبی پیشگیری می‌کند.

تقویت معدهیکی دیگر از خواص پوست هندوانه کمک به تقویت معده است. بهتر است برای این هدف پوست هندوانه را با شکر و عسل یا حتی به صورت مربا میل کنید.

پوست هندوانه برای پیشگیری و درمان پروستات

هندوانه منبع غنی لیکوپن است که از بروز سرطان پروستات چلوگیری می کند.

مربای پوست هندوانه

در ادامه قصد داریم طرز تهیه مربای پوست هندوانه را به شما آموزش دهیم. مربای پوست هندوانه به دو روش مختلف تهیه می‌شود.

طرز تهیه مربای پوست هندوانه

مربای پوست هندوانه بدون آهک

مواد لازم:

پوست یک هندوانه متوسط

۳ لیوان آب

۵ لیوان شکر

۱۰ تا ۱۴ قطره اسانس آناناس

طرز تهیه:

ابتدا گوشت هندوانه را جدا کنید و کنار بگذارید.

سپس پوست سبز رنگ روی هندوانه راهم جدا کنید به طوری که فقط قسمت سفید رنگ باقی بماند.

پوست هندوانه را خرد کنید یا اینکه قالب بزنید.

سپس آن را داخل یک قابلمه بزرگ‌تر بریزید.

آب را به آن اضافه کنید و زیر قابلمه را روشن کنید تا پوست‌ها بپزنند.

وقتی که کمی نیم پز شدند، شکر را هم اضافه کنید.

کمی صبر کنید تا ترکیب قوام بیاید.

در مرحله آخر اسانس آناناس را هم اضافه کنید.

تهیه مربای پوست هندوانه با آهک

مواد لازم:

نیم کیلو پوست هندوانه سفید

۷۵۰ گرم شکر

نصف استکان آبلیمو

۲ عدد هل درسته

طرز تهیه:

پوست سفید هندوانه را خرد کنید یا قالب بزنید.

طرز تهیه مربای پوست هندوانه

پوست‌های خرد شده را با کمی آب بجوشانید.

بعد از اینکه چند جوش خورد، آب آن را دور بریزید.

سپس دوباره کمی آب اضافه کنید و آبلیمو را هم داخل قابلمه بریزید.

اجازه دهید این ترکیب ۴ تا ۵ ساعت استراحت کند.

بعد از این مدت هل و شکر را اضافه کرده و آن را روی حرارت بگذارید و صبر کنید تا قوام بیاید.

از کجا بدانیم که مربای ما قوام آمده است؟

روش اول:

زمانی که با قاشق شیره مربا را از بالا به پایین بریزید، شیره با تاخیر می ریزد.

روش دوم:

کمی از شیره مربا را در یک بشقاب سرد و خشک بریزید.

اگر شیره به صورت گنبدی درآمد و پخش نشد، به این معنی است که شیره به اندازه کافی قوام آمده است.

دقت داشته باشید که شیره مربا نباید زیادی هم سفت و غلیظ باشد.