بعد از تولد فرزند شما دیگر هرگز نمیتوانید مانند قبل زندگی کنید و برای هر مسئلهای نیاز به یک برنامهریزی و جهتگیری جدید دارید.
یکی از این مسائل که بعد از تولد فرزند دستخوش تغییرات می شود، رابطه جنسی است. مشغلههای تولد فرزند ممکن است از تعداد یا کیفیت روابط جنسی شما بکاهد. از طرفی بعد از زایمان شرایط فیزیکی و روحی زنان تغییر میکند و ممکن است در خصوص روابط جنسی هم دیدگاههای متفاوتی داشته باشند. در این مقاله از سلامت زیستی با ما باشید تا در خصوص روابط جنسی بعد از زایمان با هم صحبت کنیم.
در درجه اول باید مطمئن شوید که اجازه برقراری رابطه جنسی را دارید
به طور کلی بعد از زایمان باید مطمئن شوید که خونریزی یا ترشحات مربوط به بعد از زایمان را ندارید و میتوانید بدون نگرانی به برقراری رابطه جنسی اقدام کنید. بیشتر خانمها از ۴ تا ۶ هفته بعد از زایمان میتوانند دوباره روابط جنسی را از سر بگیرند.
اما در صورتی که هنوز خونریزی دارید، و رابطه جنسی برقرار کنید، ممکن است دچار عفونت شوید. بعضی از خانمهایی که عمل سزارین انجام میدهند، ممکن است بخیههای زیادی داشته باشند و لازم است که دیرتر رابطه جنسی را شروع کنند.
همچنین یکی از مهمترین موانعی که برای از سرگیری روابط جنسی بعد از زایمان وجود دارد، خستگی زیاد و پریشان بودن است. که مراقبت از نوزاد و شببیداریها ایجاد میکند. بسشتر نوزادان تا چند ماه نیاز دارند که هر دو تا سه ساعت یکبار از شیر مادر بخورند.
بیخوابیهای شبانه هم می تواند میل جنسی پدران را کم کند
معمولا آقایان تمایل بیشتری به برقراری رابطه جنسی دارند. و حتی اگر خسته باشند، به این کار نه نمیگویند. درواقع مردها رابطه جنسی را به عنوان وسیلهای برای کاهش استرس و خستگی می شناسند و سعی می کنند به کمک آن به همسرشان نزدیکتر شوند. و اجازه ندهند فاصلهای بین آنها ایجاد شود.
بیشتر مردها هم با یک هوس ناگهانی میتوانند رابطه جنسی را شروع کنند. اما زنها نیاز به پیشنوازی طولانیتری دارند.
خستگی
اگر میل جنسیتان تحت تاثیر خستگی زیاد کم شده است، بهتر است با همسرتان صحبت کرده و مشکلتان را با او درمیان بگذارید. از او بخواهید که در کارها و نگهداری از نوزاد به شما کمک کند. و فرصتی را ایجاد کند تا شما بتوانید کمتر کار کنید و بیشتر استراحت کنید تا باری زندگی جنسی و زناشوییتان هم انرژی بماند
همچنین میتوانید برای نگهداری از نوزاد از یک پرستار یا اعضای خانواده کمک بگیرید. چرا که نوزادان به خصوص در ماه های اول زیاد از خواب بیدار میشوند و. شما تقریبا هیچ وقتی را برای خودتان ندارید.
هورمونها بعد از بارداری
سطح استروژن بعد از زایمان کم میشود. و به این ترتیب لغزندگی واژن هم کاهش پیدا میکند. این باعث میشود که نه تنها نتوانید از رابطه لذت ببرید که این کار برایتان سخت و دردناک هم بشود. برای کاهش این مشکل میتوانید از ژلهای لوبریکانت استفاده کنید.
هورمونهای مردانه
تغییرات هورمونی هم ممکن است باعث ایجاد افسردگی بعد از زایمان شده و باعث احساس اندوه، اضطراب یا افسردگی شود. این احساسات میل جنسی را هم تحت تاثیر قرار داده و باعث میشوند که فرد برای هفتهها یا ماهها میل جنسی کمتری داشته باشد. اگر دچار افسردگی بعد از زایمان شدید، با پزشکتان مشورت کنید.
شیر دادن به نوزاد، مانعی دیگر برای روابط جنسی بعد از زایمان
شیردهی هم برای مادر و هم برای کودک مفید است و باعث میشود که این دو رابطه نزدیکتری با هم داشته باشند. اما این احتمال هم وجود دارد که شیر دادن به نوزاد باعث شود شما نتوانید به راحتی با همسرتان رابطه جنسی داشته باشید.
شیر دادنهای مداوم و پشت سر هم و دوشیدن سینه باعث میشود که سینهها حساس شوند و خانمها تمایل کمتری برای لمس شدن سینه شان داشته باشند. همچنین بعضی از خانمها از اینکه مدام از سینهشان شیر ترشح کند، ناراحت میشوند و دوست ندارند همسرشان این صحنه را ببینید.
تغییرات درونی و بیرونی بدن
تغییرات بدنی و حسی یک زن بعد از زایمان نسبت به بدنش تغییر میکند ممکن است دیگر اعتماد به نفس یا تمایل نشان دادن آن را نداشته باشد. بیشتر خانمها بعد از زایمان وزن اضافه میکنند و یا دچار ترکهای پوستی می شوند. یا اینکه جای زخم سزارینشان روی بدن آنها باقی میماند.
تمام اینها باعث میشود که یک زن احساس خجالت یا شرمندگی کند. ولی این واکنشها در بیشتر مواقع بیدلیل و است و مردان همچنان عاشق مادر فرزندشان هستند.
افزایش وزن
دیوارههای واژن در اثر زایمان طبیعی کشیده شده و نازک میشود. در نتیجه خانمها لذت کمتری را از رابطه جنسی میبرند. البته عضلات واژن و رحم دوباره به حالت قبل بازمیگردند. اما این امر نیاز به زمان دارد. همچنین خود فرد می تواند برای سریع تر شدن روند تقویت عضلات تمرینات کگل را انجام دهد.
در خصوص دلایل نداشتن رابطه جنسی بعد از زایمان با صداقت با همسرتان صحبت کنید
گاهی نداشتن رابطه جنسی بعد از زایمان به خاطر مسائلی است که در روابط عاطفیتان رخ داده است و شما را به نوعی از هم دور کرده است. این جور مسائل خیلی راحت با حرف زدن حل میشود. هرچند در شرایط بعد از زایمان و تولید نوزاد داشتن وقتی برای حرف زدن هم به آرزو تبدیل میشود. بهتر است از خودتان بپرسید که چه چیزی باعث شده است که نتوانم با همسرم روابط نزدیکی داشته باشم
گاهی خانمها خشم و ناراحتی ماندن در خانه و خستگی از شرایط موجود را به نوعی سر همسرشان خالی میکنند و حتی در میان حرفهایشان یا در خفا او را مقصر میدانند. از طرفی مردان ایرانی در بسیاری از کارهای مربوط به بچهداری مشارکت نمیکنند . این باعث میشود که خانمها بیشتر عصبانی و کلافه شوند. همین مسائل میتواند باعث شود که خانم ها تمایل کمتری به بودن در کنار همسرشان داشته باشند.
با همسرتان ارتباط موثر داشته باشید
اگر در خصوص شرایط فیزیکی جدیدتان و یا خستگی که جدیدا دارید، احساس شرمندگی میکنید، این احتمال وجود دارد که این احساس ریشه روحی یا عاطفی داشته باشد و باید ان را ریشهیابی کنید. گفتگو با همسرتان تا حد زیادی به شما کمک میکند تا ریشه مشکلات را پیدا کرده و آنها را حل کنید. باید بدانید که شما و همسرتان همیشه در یک تیم هستید و لازم است همیشه با هوشیاری کامل مشکلات را پیدا کرده و آنها را حل کنید. این کار را برای محافظت از خانواده جدیدتان انجام دهید.
اگر برای ارتباط با همسرتان مشکل دارید، به طوری که نمیتوانید این مشکل را حل کنید، میتوانید از یک مشاور کمک بگیرید/ اصولا مشاوره امر مفید و موثری در زندگی زناشویی است و به شما کمک میکند تا مشکلاتتان را ریشهیابی کرده و آنها را حل کنید.
جایگزینها را بشناسید
به یاد داشته باشید که رایطه جنسی طیف وسیعی دارد. حتی لذت بردن از در کنار هم بودن هم میتواند نوعی رابطه جنسی محسوب شود. حتی نوعی رابطه جنسی بدون ارگاسم یا رابطه کارزا هست که در آن زن و شوهر تنها در کنار هم میمانند و با نوازش و در آغوش گرفتن سعی در لذت بردن از یکدیگر دارند. همچنین می توانید انواع دیگر روابط جنسی را انتخاب کنید.
برای جنسی بعد از زایمان برنامهریزی کنید.
در کل در اولین سال زندگی کودک، شرایط جسمی و روحی او زیاد خوب نیست و کاملا وابسته به دیگران است. به همین خاطر والدین باید درصد زیادی از زمان شان را به آنها اختصاص دهند تا بتوانند به خوبی فرزندانشان را بزرگ کنند. با این وضع شما وقت کافی برای داشتن روابط جنسی نخواهید داشت و تمام زندگیتان دستخوش تغییرات میشود. به همین دلیل باید از قبل مسائل را پیشبینی کرده و راهحلهای خودتان را پیدا کنید. برای تمام کارهایی که باید بعد از زایمان برای زندگی زناشوییتان انجام دهید، برنامه ریزی داشته باشید.
شرایط جدید را قبول کنید
با در نظر گرفتن همه توصیهها و ترفندهایی که ارائه شد باید قبول کنید که برای مدتی یا شاید برای همیشه نمیتوانید روابط جنسی را به کیفیت قبل تجربه کنید. اگر هر دوی شما این واقعیت را قبول کنید، مشکلی نخواهید داشت. به این ترتیب از اینکه فرصتها را از دست میدهید و مانند قبل در کنار هم هستید، ناراحت نمیشوید و متوجه دلیل آن هستید. در صورتی که یکی از طرفین تمام مدت احساس طرد شدن و پس زدگی داشته باشد، ممکن است مشکلات زیادی در کمین والدین باشد.
سلامتزیستی