مربا یکی از محصولات غذایی است که معمولا در وعده صبحانه مصرف می‌شود. به خاطر اهمیت بسیار بالای وعده صبحانه، همواره سعی می‌شود از مواد غذایی مقوی و مفید در آن استفاده شود. همچنین مرسوم است که با مواد غذایی مغذی انواع مرباها را دست می‌کنند که به خاطر داشتن حجم زیادی از شکر می‌تواند انرژی زیادی در آغاز روز برای شما به ارمغان بیاورد.

پسته میوه‌ای مقوی و پرخاصیت است که ارزش غذایی آن بسیار بالاست و قادر است مقادیر زیادی از ویتامین‌ها، املاح و مواد معدنی مورد نیاز بدن را تامین کند و در همین روند از بروز بسیاری از بیماری‌ها هم پیشگیری کند. جالب است بدانید که همه قسمت‌های پسته علاوه بر اینکه قابل استفاده است، پرخاصیت و مفید هم هست. حتی برگ و پوست درخت هم خواص درمانی دارند. یکی از کاربردهای پوست پسته، استفاده از آن در مریا پوست پسته است.

مواد لازم برای تهیه مربای پوست پسته:

پوست پسته تازه: ۲۵۰ گرک

شکر: ۵۰۰ گرم

آب: ۱ و ۱/۲ پیمانه

آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری

خلال پسته: ۱/۴ پیمانه

گلاب: ۳ قاشق غذاخوری

طرز تهیه مربا پوست پسته

ابتدا به کمک یک چاقو روی پوست‌ها یک برش کوچک ایجاد کنید و با کمی فشار پسته را از آن خارج کنید. بهتر است پوست پسته درسته و سالم بماند.

پوست‌ها را به خوبی بشویید و بعد از اینکه آن‌ها را از صافی رد کردید، اجازه دهید تا خوب خشک شوند.

درون یک قابلمه آب را به جوش بیاورید و پوست پسته‌ها را یک مرتبه در آن بریزید. ای کار باعث می‌شود که یک شوک به آن‌ها وارد شود و تلخی‌شان گرفته شود.

بعد از ۵ دقیقه پوست پسته‌ها را داخل صافی بریزید.

این کار را سه بار انجام دهید. سپس یکی از پوست پسته‌ها را بچشید تا ببینید هنوز تلخ هست یا خیر؟ دقت داشته باشید که نیازی نیست قابلمه آب جوش را روی حرارت بگذارید.

برای درست کردن شربت، شکر و آب را در قابلمه بریزید و روی شعله قرار دهید تا به جوش آمده و غلیظ شود.

سپس جوهر لیمو، آبلیمو، زعفران و گلاب را هم به آن اضافه کنید.

بعد از اینکه تمام مواد در شربت حل شد، پوست پسته‌ها را به آن اضافه کنید. درب قابلمه را باز بگذارید و اجازه دهید پوست پشته‌ها به آرامی بجوشند و قوام بیایند. بعد از حدود نیم ساعت خلال پسته‌ها را هم اضافه کنید و کمی صبر کنید تا بجوشند. هر چقدر خلال پسته بیشتری به مربا پوست پسته تان اضافه کنید، خوشمزه‌تر می‌شود.

برای اینکه بدانیم مربای پوست پسته ما آماده شده است یا خیر، کمی از آن را داخل یک کاسه کوچک ریخته و داخل فریزر بگذارید تا خنک شود. سپس ظرف را کج کنید. اگر مربا شل بود و از ظرف ریخت، باید کمی دیگر آن را بجوشانید. به یاد داشته باشید که اگر شیره قوام نیاید، به راحتی ممکن است کپک بزند و خراب شود.

بعد از اینکه مطمئن شدید پخت مربایتان کامل شده است، درب آن را یک دمکنی بگذارید و صبر کنید تا سرد شود. سپس آن را داخل ظرف‌های شیشه‌ای بریزید.

چند نکته در خصوص پخت مربای پوست پسته

می‌توانید به ازای مقادیر گفته شذه یک سر قاشق چایخوری زعفران ساییده شده به شربت اضافه کنید.

همچنین می‌توانید آبلیمو را با یک هشتم قاشق چایخوری جوهر لیمو جایگزین کنید.

طرز تهیه مربای پوست پسته

طرز تهیه مربا پوست پسته با پوست خشک شده

در صورتی که پوست پسته تازه در دسترس‌تان نیست یا اینکه دوست دارید در فصول سرد سال هم مربا پوست پسته درست کنید، می‌توانید از پوست خشک شده پسته هم استفاده کنید. در ادامه طرز تهیه مربای پوست پسته به این روش را هم با هم می‌خوانیم.

مواد لازم:

پوست خشک پسته: نیم کیلمو

شکر: ۱ کیلو

هل یا وانیل: یک قاشق چایخوری سرصاف

آبلیمو: نصف استکان

آب: ۳ تا ۴ لیوان

خلال پسته: ۱۵۰ گرم

طرز تهیه مربا پوست پسته با پوست خشک:

برای این کار در صورتی که پوست همراه با پسته است، ابتدا پوست پسته را جدا کرده و بشویید.

سپس مانند بالا ۲ تا ۳ بار آن را داخل آب جوش بریزید تا تلخی‌اش گرفته شود.

در مرحله بعد پوست‌ها را داخل آب سرد بگذارید و چند بار آن آن را عوض کنید.

مانند بالا شربت مربا را آماده کنید و در همان حین که شربت در حال جوشیدن است، پوست پسته را اضافه کنید. دقت کنید که زیر قابلمه باید یک حرارت ملایم باشد.

بعد از نیم ساعت و در صورتی که مطمئن شدید مربا کاملا قوام آمده است، زیر حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید مربا سرد شود.

در آخر آن‌ها را درون ظروف شیشه‌ای درب دار ریخته و در یخچال قرار دهید.

این مربا مخصوص تابستان است و خواص و فواید زیادی هم دارد. مخصوصا اگر ناراحتی‌های گوارشی دارید، می‌توانید این مربا را در رژیم غذایی تان بگنجانید.