پرده بکارت ارتجاعی یکی از اعضای دستگاه تناسلی زنان است که در بسیاری از جوامع معیاری بر بااخلاق بودن دختران می‌باشد. از درستی یا غلط بودن این طرز فکر که بگذریم، پرده بکارت انواع مختلفی دارد . دختران بعد از اولین رابطه جنسی که برقرار می‌کنند ممکن است به خاطر نوع پرده اتفاقات خاصی را تجربه کنند. به همین دلیل لازم است که نوع پرده خود و ویژگی‌های آن را بدانند.

در این مقاله از سلامت زیستی قصد داریم در خصوص پرده بکارت ارتجاعی و خصوصیات آن با شما صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

پرده بکارت ارتجاعی

پرده بکارت ارتجاعی به پرده‌ای گفته می‌شود که قابلیت ارتجاعی داشته و یک غشا نسبتا نازک و لاستیکی کش‌دار دارد که به دو نوع قابل اتساع و غیرقابل اتساع تقسیم می‌شود. پرده بکارت حلقوی نوع قابل اتساع پرده بکارت ارتجاعی است.

پرده بکارت ارتجاعی

پارگی پرده بکارت ارتجاعی به چه شکل است؟پرده بکارت قابل اتساع یا پرده بکارت ارتجاعی یکی از انواع پرده بکارت است که در زمان پارگی خونریزی ندارد. و زمانی که آلت تناسلی وارد آن می‌شود، پاره نمی‌شود. یا اینکه یک پارگی جزئی پیدا می‌کند. معمولا هم خونریزی نداشته و شما خونی از پاره شدن پرده نمی‌بینید.

محققین متوجه شده‌اند که از هر ۵ زن که پرده ارتجاعی دارند، ۴ نفر با عدم پارگی و فقط ساییده شدن در هنگام رابطه جنسی مواجه می‌شوند.

بافت پرده بکارت ارتجاعی

بکارت از بافت رابط کلاژن تشکیل شده است که انعطاف‌پذیری بالایی هم دارد. این بافت از گلیکوژن غنی شده است. سطح داخلی و خارجی آن با اپیتلیوم پینه چینه پوشیده شده است.

اپیتلیوم نوعی بافت پوششی است که سلول‌های چند ضلعی داشته و پوشش سلولی سطح خارجی و داخلی بدن از جمله پوست، دیواره رگ‌ها و حفره‌های کوچک را می‌پوشاند.

آیا تشخیص دخول یا عدم دخول در پرده ارتجاعی امکان‌پذیر است؟

همانطور که می‌دانید پرده ارتجاعی با دخول از بین نمی‌رود و تا زمان اولین بارداری در رحم باقی می ماند. اما پزشک متخصص با توجه به ویژگی‌های مربوط به لبه پرده بکارت ارتجاعی می‌تواند دخول یا عدم دخول را مشخص کند.

لبه پرده ارتجاعی بعد از هر دخول کمی ساییدگی و شل شدگی پیدا می‌کند. مخاط واژن هم اثرات نزدیکی را نشان می‌دهد. چین‌های اطراف آن باکره بودن یا نبودن فرد را اثبات می‌کند. البته برای تشخیص درست باید به پزشک قانونی مراجعه کرد.

آیا پرده بکارت ارتجاعی قابل ترمیم است؟

پرده بکارت بافت نیست و امکان خود ترمیمی آن وجود ندارد. این عضو تناسلی به خاطر داشتن رشته‌های عصبی و آسیب دیدن آن زمان رابطه جنسی به خودی خودی قابل ترمیم نیست.

ترمیم توسط پزشک هم با نزدیک کردن لبه‌های باقی مانده از پرده به هم و بخیه کردن آن انجام می‌شود. که این ترمیم نیز توسط پزشک قانونی قابل تشخیص است.

صدور گواهی سلامت

درصورتی که تمایل دارید گواهی سلامت دریافت کنید، باید به پزشک قانونی مراجعه کرده و بعد از اهراز هویت تا ساعت ۲۴ همان روز برگه گواهی را تحویل بگیرید. البته در صورتی که فقط قصد داشته باشید که معاینه انجام دهید، کسی حق پرسیدن هویت شما را نداشته و نیازی هم به مراجعه به پزشک قانونی نیست. بلکه یک پزشک زنان و ماما هم می‌تواند این کار را انجام دهد.

خونریزی پرده بکارت حلقوی

این پرده در بر خی از موارد بعد از دخول خونریزی دارد اما در بیشتر موارد فرد هیچ خونی مشاهده نمی‌کند. حتی از بین تمام زنان تنها ۴۲ درصد آن‌ها در هنگام دخول خونریزی دارند. خونریزی پرده بکارت نشانه باکرگی دختر نیست. حتی بعد از دخول پرده بکارت می‌تواند حس نشود. و تنها دیدن آن امکان پذیر است.