پرده بکارت مسدود نوعی از پرده بکارت است که توسط پزشک باید برداشته شود و در صورت بی اطلاعی بیمار از این موضوع ممکن است اتفاقات ناخوشایندی حین رابطه جنسی برای او و شریک جنسی اش بیفتد.

در این مقاله از سلامت‌زیستی بیشتر در خصوص پرده بکارت مسدود و ویژگی‌های آن صحبت می‌کنیم.

پرده بکارت

پرده بکارت نوعی غشا است که روی یک بخش یا تمام دهانه واژن قرار می‌گیرد. در بیشتر خانم‌های جوان در غشا پرده بکارت یک شکاف وجود دارد. به عبارتی پرده بکارت کامل نیست و تمام دهانه واژن را نمی‌پوشاند.

Hyme یک واژه یونانی است که به این پرده اطلاق می‌شود. به معنای پرده‌ای یا پوست است که از نام الهه ازواج و عروسی یونانیان وام گرفته شده است. در یونان باستان از این نام برای انواع پرده‌ها از جمله پرده‌ای که قلب را می‌پوشاند استفاده می شده است. اما با گذشت زمان این لغت تنها برای پرده بکارت زنان استفاده می‌شده است.

نحوه تشکیل پرده بکارت

در اولین مراحل تشکیل جنین به طور کلی واژن هیچ ورودی ندارد. در این مرحله یک لایه نازک روی واژن را می‌پوشاند. این لایه قبل از تولد به صورت ناقص تقسیم می‌شود. اگر تقسیم پرده کامل شود، باعث می‌شود که بعضی از زنان پرده بکارت نداشته باشند.

پرده بکارت مسدود یا بسته

این نوع پرده بکارت هیچ منفذ یا سوراخی ندارد و کاملا بسته است. به این پرده، پرده بدون سوراخ هم گفته می‌شود. این پرده یک نوع نادر است که تنها در ۱ درصد از نوزادان دختر دیده می‌شود.

پرده بکارت مسدود

علت ایجاد پرده مسدود

 مسدود بودن پرده می‌تواند به خاطر نقص نمو و آناتومی سلول‌های مخاطی مرکزی پرده باشد. عوامل التهابی هم از دلایل دیگری هستند که این مشکل را ایجاد می‌کنند. این نوع پرده در بیشتر موارد موروثی است.

علائم ناشی از وجود پرده بکارت مسدود

معمولا بیمارانی که دارای پرده بکارت مسدود هستند، بعضی از علائم را نشان می‌دهند که در دوران کودکی همیشه همراه آن‌ها بوده است. این علائم عبارتند از :

  • احتباس ادراری
  • درد شکم
  • احساس خروج توده از واژن
  • عدم دفع مدفوع
  • پریودی در کسانی که پرده بکارت مسدود دارند

دخترانی که این نوع پرده را دارند و به سن بلوغ می‌رسند، خون قاعدگی‌شان در پشت پرده جمع شده و راهی به بیرون نخواهد داشت. در این افراد با مراجعه به پزشک و یک عمل سرپایی، یک برش کوچک در پرده ایجاد می‌شود و خون قاعدگی راه خروج خواهد داشت.

حاملگی و پرده بکارت مسدود

در انواع دیگر پرده قبل از پاره شدن پرده امکان بارداری وجود دارد. چرا که اسپرماتوزوئیدی که در اسپرم است، می‌تواند از منفذ پرده عبور کرده و به تخمک برسد. اما باردار شدن با پرده بکارت مسدود ممکن نیست. چرا که هیچ منفذی روی این نوع پرده برای عبور اسپرم وجود ندارد. البته در صورتی که تا قبل از آن جراحی ایجاد منفذ برای خرج خون قاعدگی انجام نشده باشد.

تشخیص پرده بکارت مسدود

اگرچه این عارضه در دورانی شیرخواری هم قابل تشخیص است اما در سنین ۹ تا ۱۵ سال بهتر خودش را نشان می‌دهد. این ناهنجاری مادرزادی به وسیله سونوگرافی تشخیص داده می‌شود. تا از ایجاد برخی از مشکلات مانند احتباس ادرار جلوگیری شود.

معاینه پرده بکارت مسدود

بعضی از خانم‌ها مایل نیستند که پرده بکارتشان توسط پزشک معاینه شود. اما باید دانست که پزشک محرم اسرار است و ذاتا کاری جز گفتن حقایق به شما نمی‌کند. بهتر است هر دختری قبل از برقراری رابطه جنسی از نوع پرده خود آگاه شود تا بتواند مشکلات احتمالی را پیش‌بینی کند.

درمان و جراحی پرده بکارت مسدود

درمان پرده بکارت مسدود شامل ایجاد منفذ در پرده، تخلیه مایع جمع شده در پشت آن و خارج کردن بافت پرده است. اگر این عمل به درستی انجام شود، بیمار دیگر با تجمع خون قاعدگی پشت پرده مواجه نمی‌شود. در سنین بالاتر هم می‌تواند به صورت عادی رابطه جنسی داشته و باردار شود.

در ایران این عمل به خاطر حساس بودن مسئله بکارت برای دختران با مجوز قضایی انجم می شود. و بیماران نگرانی خاصی نخواهند داشت. و در صورت تمایل می‌توانند برگه گواهی را دریافت کنند. اما این عمل در سنین کودکی نباید انجام شود. چرا که در این سنین بدن فرد استروژن کافی ندارد. باید ابتدا سطح استروژن در بدن اندازه‌گیری شود و در صورتی که سطح این ماده نرمال بود، این عمل انجام شود.

بعد از عمل پرده بکارت چه کنیم؟

معمولا بعد از جراحی از بیمار خواسته می‌شود که یک میله مخصوص به نام dilators را هر روز داخل واژن خود قرار دهد و ۱۵ دقیقه صبر کند تا پرده دوباره خود به خود بسته نشود. بعد از ایام ریکاوری بیمار می‌تواند پریودی عادی داشته و رابطه جنسی برقرار کند و حامله شود.