پیش بینی هوا امروز؛ بارش پاییزی و کاهش دما در شمال کشور تا شنبه
آخرین نظرات
مطالب مرتبط

پیش بینی هوا امروز؛ بارش پاییزی و کاهش دما در شمال کشور تا شنبه

پیش بینی هوا امروز؛ بارش پاییزی و کاهش دما در شمال کشور تا شنبه

با ورود نخستین موج بارشی پاییزی، بخش‌هایی از نیمه شمالی ایران از امروز با افزایش ابر، رگبار و رعدوبرق و وزش باد شدید روبه‌رو می‌شوند. این شرایط در برخی مناطق با کاهش نسبی دما همراه خواهد بود و طبق پیش‌بینی اعلام‌شده، فعالیت سامانه بارشی در بخش‌هایی از شمال کشور تا شنبه ادامه پیدا می‌کند.

استان‌های واقع در شمال غرب، سواحل دریای خزر، ارتفاعات البرز و بخش‌هایی از شمال شرق بیشترین تأثیر را از این سامانه خواهند داشت. هم‌زمان در برخی مناطق غربی کشور نیز افزایش سرعت باد می‌تواند باعث خیزش گردوخاک شود.

پیش بینی هوا و بارش امروز و فردا در شمال کشور

بر اساس پیش‌بینی اعلام‌شده برای سه‌شنبه ۷ مهر و چهارشنبه ۸ مهر، در نیمه شمالی آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی، اردبیل، سواحل دریای خزر، ارتفاعات البرز، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی افزایش ابر و در برخی ساعات رگبار و رعدوبرق پیش‌بینی می‌شود.

در کنار بارش، وزش باد شدید و کاهش نسبی دما نیز از پدیده‌های مورد انتظار در این مناطق است. شدت و مدت بارش در همه نقاط یکسان نخواهد بود و ممکن است یک منطقه بارندگی قابل توجهی داشته باشد و منطقه‌ای در نزدیکی آن تنها شاهد افزایش ابر یا رگبار کوتاه‌مدت باشد.

رگبارهای پاییزی معمولاً ماهیتی مقطعی دارند و به همین دلیل ممکن است وضعیت آسمان در فاصله زمانی کوتاهی تغییر کند. وجود رعدوبرق نیز نشان‌دهنده فعالیت ابرهای همرفتی است و در چنین شرایطی وضعیت هوا در ارتفاعات می‌تواند سریع‌تر تغییر کند. سازمان جهانی هواشناسی نیز رعدوبرق را از پدیده‌های همراه با ابرهای کومولونیمبوس و بارش‌های رگباری می‌داند.

بارش باران از پنجشنبه تا شنبه در کدام مناطق ادامه دارد؟

روز پنجشنبه ۹ مهر، بارش‌ها بیشتر در مناطقی از غرب و شمال غرب، دامنه‌های جنوبی البرز و ارتفاعات البرز غربی ظاهر می‌شوند. در این روز افزایش ابر، رگبار پراکنده و وزش باد شدید در برخی نقاط پیش‌بینی شده است.

روز جمعه ۱۰ مهر، گستره بارش به بخش‌هایی از غرب و شمال غرب، دامنه‌های جنوبی البرز، ارتفاعات البرز غربی و همچنین گیلان و مازندران می‌رسد. بنابراین سواحل دریای خزر و مناطق مرتفع شمال کشور همچنان در محدوده فعالیت سامانه قرار خواهند داشت.

طبق پیش‌بینی اعلام‌شده برای شنبه ۱۱ مهر، بارندگی در شمال غرب، سواحل دریای خزر و بخش‌هایی از شمال شرق کشور ادامه خواهد داشت. همچنین طی این چند روز، در ساعات بعدازظهر در ارتفاعات جنوب کرمان و شرق هرمزگان احتمال رگبار و رعدوبرق وجود دارد.

وزش باد و گردوخاک در نیمه غربی کشور

هم‌زمان با فعالیت سامانه بارشی در نیمه شمالی، در غرب و شمال غرب کشور و دامنه‌های جنوبی البرز وزش باد افزایش پیدا می‌کند و در مناطق مستعد احتمال خیزش گردوخاک وجود دارد.

گردوخاک فقط باعث کدر شدن آسمان نمی‌شود و در صورت افزایش غلظت می‌تواند دید افقی و کیفیت هوا را کاهش دهد. سازمان جهانی هواشناسی نیز وزش باد شدید را یکی از عوامل اصلی بلندشدن ذرات گردوخاک از سطوح خشک و انتقال آنها در مسافت‌های طولانی معرفی می‌کند. این پدیده می‌تواند روی سلامت، حمل‌ونقل و کیفیت هوا اثر بگذارد.

در چنین شرایطی بهتر است رانندگان در مسیرهای مستعد گردوخاک، به‌ویژه هنگام کاهش دید، سرعت خودرو را با شرایط جاده هماهنگ کنند. همچنین افرادی که در فضای باز فعالیت دارند باید پیش از خروج، آخرین وضعیت هوا و هشدارهای منطقه خود را بررسی کنند.

وضعیت آب و هوای تهران امروز

برای تهران در روز سه‌شنبه ۷ مهر، آسمان صاف تا کمی ابری همراه با وزش باد پیش‌بینی شده است. با این حال، در برخی ساعات افزایش ابر و وزش باد شدیدتر و احتمال بارش پراکنده نیز وجود دارد.

حداقل دمای تهران برای امروز ۲۲ درجه و حداکثر دما ۳۱ درجه سانتی‌گراد پیش‌بینی شده است. بنابراین با وجود آغاز روند خنک‌تر شدن هوا در بخش‌هایی از کشور، پایتخت همچنان دمای نسبتاً بالایی را در طول روز تجربه می‌کند.

تفاوت شرایط تهران با مناطق شمالی نشان می‌دهد که ورود یک سامانه بارشی لزوماً به معنی بارندگی گسترده در تمام نقاط کشور نیست. مسیر حرکت سامانه، ارتفاع، دمای هوا و شرایط محلی می‌توانند باعث تفاوت قابل توجه وضعیت آب‌وهوا در شهرهای مختلف شوند.

روز مناطق تحت تأثیر وضعیت جوی
سه‌شنبه ۷ مهر

نیمه شمالی آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی، اردبیل

سواحل دریای خزر، ارتفاعات البرز، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی

افزایش ابر، گاهی رگبار و رعدوبرق

وزش باد شدید و کاهش نسبی دما

چهارشنبه ۸ مهر

نیمه شمالی آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی، اردبیل

سواحل دریای خزر، ارتفاعات البرز، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی

افزایش ابر، گاهی رگبار و رعدوبرق

وزش باد شدید و کاهش نسبی دما

پنجشنبه ۹ مهر مناطقی از غرب و شمال غرب، دامنه‌های جنوبی البرز و ارتفاعات البرز غربی

افزایش ابر، گاهی رگبار پراکنده

وزش باد شدید

جمعه ۱۰ مهر

مناطقی از غرب و شمال غرب، دامنه‌های جنوبی البرز

ارتفاعات البرز غربی، گیلان و مازندران

بارندگی و وزش باد

ادامه فعالیت سامانه بارشی در مناطق شمالی

شنبه ۱۱ مهر شمال غرب، سواحل دریای خزر و بخش‌هایی از شمال شرق ادامه بارش‌ها

رگبار و رعدوبرق پاییزی چه نکاتی دارد؟

رگبارهای همراه با رعدوبرق ممکن است در مدت کوتاهی شدت بگیرند و سپس کاهش پیدا کنند. به همین دلیل، در زمان اعلام رعدوبرق بهتر است از قرار گرفتن در نقاط مرتفع و فضاهای باز تا حد امکان خودداری شود و برنامه‌های کوهنوردی و طبیعت‌گردی با توجه به آخرین هشدارهای هواشناسی تنظیم شوند.

این موضوع به‌خصوص برای ارتفاعات البرز و مناطق کوهستانی شمال غرب اهمیت بیشتری دارد؛ زیرا شرایط جوی در ارتفاعات می‌تواند سریع‌تر از مناطق شهری تغییر کند. سازمان جهانی هواشناسی نیز رعدوبرق و بارش‌های شدید را در شمار پدیده‌های مهم آب‌وهوایی قرار می‌دهد و سامانه‌های هشدار سریع را برای کاهش پیامدهای این نوع رخدادها ضروری می‌داند.

پیش‌بینی هواشناسی نیز با نزدیک شدن به زمان وقوع پدیده، می‌تواند جزئیات بیشتری درباره مکان و شدت بارش ارائه کند. بنابراین برای سفرهای جاده‌ای یا فعالیت در فضای باز، بهتر است تنها به یک پیش‌بینی چندروزه اکتفا نشود و هشدارهای به‌روزشده پیش از حرکت نیز بررسی شوند.

در مجموع، نخستین موج بارشی پاییزی از امروز بخش‌هایی از نیمه شمالی کشور را تحت تأثیر قرار می‌دهد و کاهش نسبی دما، افزایش ابر، رگبار، رعدوبرق و وزش باد از مهم‌ترین پدیده‌های این سامانه هستند. فعالیت بارشی طی روزهای پنجشنبه و جمعه در بخش‌هایی از غرب، شمال غرب و سواحل خزر ادامه دارد و شنبه نیز در شمال غرب، سواحل دریای خزر و بخش‌هایی از شمال شرق بارندگی پیش‌بینی شده است.

در کنار بارش، احتمال وزش باد شدید و خیزش گردوخاک در بخش‌هایی از غرب و دامنه‌های جنوبی البرز نیز وجود دارد. با توجه به ماهیت متغیر رگبارها و وزش باد، بررسی آخرین پیش‌بینی و هشدارهای هواشناسی پیش از سفر یا فعالیت در فضای باز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

سوالات و پاسخ‌ها و دیدگاه‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *